Νοσοκομείο


Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπάγεται στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης και παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Στην ευθύνη λειτουργίας του, ανήκουν τα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Πρίνου, με τα Περιφερειακά τους Ιατρεία, καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Το νέο νοσοκομείο Καβάλας θεμελιώνεται στις αρχές του Φεβρουαρίου 2004, στην περιοχή Βασιλάκη του Αγ. Σίλα Καβάλας. Οι εργασίες ανέγερσης ολοκληρώθηκαν το 2010 και η μετακόμιση από τα παλαία κτίρια έγινε στις 3 Ιουλίου 2010. Ο λειτουργικός σχεδιασμός του έγινε με βασικό χαρακτηριστικό την ελαχιστοποίηση των οριζόντιων διατμηματικών διαδρομών. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 70.838m2 σύμφωνα με τους τίτλους κτίσης. Δυτικά συνορεύει με την Νέα Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης και προς βορρά με την περιφερειακή οδό που οδηγεί στην πόλη της Καβάλας.

Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από δύο κτίρια διαφορετικών υψών, συνδεδεμένα μεταξύ τους κεντρικά με ένα κτίριο που περιλαμβάνει τον κύριο κόμβο κατακόρυφων επικοινωνιών μέσω των ανελκυστήρων κοινού και προσωπικού. Μεταξύ του Νοσοκομείου και των εισόδων δημιουργείται χώρος στάθμευσης 130 αυτοκινήτων, ενώ στο Ανατολικό τμήμα του οικοπέδου διαμορφώνεται και δεύτερο χώρο στάθμευσης προσπελάσιμο από τον περιφερειακό δρόμο, 125 θέσεων. Οι θέσεις περιλαμβάνουν 9 θέσεις για ΑΜΕΑ.

Η συνολική δύναμη του Νοσοκομείου είναι πεντακόσια (500) κρεβάτια. Το σύνολο των ανεπτυγμένων κρεβατιών είναι 422. Το Προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας αποτελείται από 1006 επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας: www.kavalahospital.gr

Διεύθυνση: Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, Άγιος Σίλας, Τ.Κ. 65500 ΚΑΒΑΛΑ


Πηγή φωτογραφιών: http://www.kavalahospital.gr | http://www.panoramio.com | «Νομός Καβάλας …μια γνωριμία!», Νομαρχία Καβάλας

 

eXTReMe Tracker