Πρόγραμμα Σπουδών


Pre – Junior

Μουσικοκινητική Αγωγή

Μαθητές / τριες  4 – 6 ετών (2 ώρες την εβδομάδα)

Μέσα από την Μουσικοκινητική τα παιδιά:

  • Θα γνωρίσουν το χορό μέσα από το παιχνίδι μαθαίνοντας απλές και βασικές κινήσεις
  • Θα ξυπνήσει μέσα τους ο ρυθμός και η έκφραση
  • Θα εξωτερικεύσουν το κρυμμένο τους ταλέντο
  • Θα μάθουν να χορεύουν να μουσική μέσα από τους διάφορους ρυθμούς, πόζες και σωστές στάσεις του σώματος τους
  • Θα αποκτήσουν υγιές και καλοσχηματισμένο σώμα
  • Θα διαμορφώσουν χαρακτήρα με αποφασιστικότητα, σταθερότητα και πειθαρχία
  • Θα αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους με την συναναστροφή τους με τα άλλα παιδιά
  • Θα έχουν το μάθημα αυτό ως εκτόνωση και διασκέδαση και τελικά το μάθημα της μουσικοκινητικής θα τους οδηγήσει προς διάφορα είδη χορού όπως: μπαλέτο, λάτιν, μοντέρνο, σύγχρονο, τζαζ κ.α, δίνοντας τους την ευκαιρία να εξελιχθούν και επαγγελματικά το επιθυμούν σε κάποιο είδος χορού

Junior

Μουσικοκινητική Αγωγή

Μαθητές / τριες 5 – 6  ετών (2 ώρες την εβδομάδα)

Στο τμήμα αυτό οι μαθητές / τριες έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στο Pre Junior. Οι ασκήσεις γίνονται πιο σύνθετες από το τμήμα των Pre Junior

Class 1

Μοντέρνος Χορός

Μαθητές / τριες 6 – 7  ετών (2 ώρες την εβδομάδα)

Μαθητές και μαθήτριες που έχουν ολοκληρώσει ένα χρόνο τουλάχιστον στο Pre Junior  ή στο Junior. Προετοιμασία για το ξεκίνημα του κλασικού και του μοντέρνου χορού της επόμενης τάξης. Διδάσκονται τις πρώτες βασικές θέσεις των ποδιών και των χεριών με παράλληλη εκμάθηση της σωστής θέσης του σώματος.

Class 2

Μοντέρνος Χορός (1ο Επίπεδο)

Μαθητές / τριες 7 – 8  ετών (2 ώρες την εβδομάδα)

Μαθητές / τριες που έχουν περάσει από την Class 1 ή το τμήμα της Μουσικοκινητικής αγωγής Junior. Εισαγωγή στην μπάρα και στο κέντρο με τις πρώτες βασικές ασκήσεις του κλασικού μπαλέτου. Εφαρμογή σε μικρά χορευτικά κομμάτια στο μοντέρνο χορό. Ασκήσεις ευλυγισίας και ανοίγματα.

Class 3 (2ο Επίπεδο)

Μαθητές / τριες 8 – 9 ετών (2 ώρες την εβδομάδα)

1 ώρα κλασικό, 1 ώρα μοντέρνο

Στην τάξη αυτή ουσιαστικά ξεκινά η εκμάθηση του  κλασικού μπαλέτου με το ρώσικο σύστημα Vaganova. Η διδασκαλία στη μπάρα και στο κέντρο περνάνε σε πιο σύνθετες φιγούρες, οι οποίες προετοιμάζουν τον μαθητή για το σύγχρονο και τζαζ. Ταυτόχρονα στο μοντέρνο χορό οι ασκήσεις και οι χορευτικές φιγούρες αποκτούν  μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Class 4 (3ο Επίπεδο)

Μαθητές / τριες 9 – 10 ετών (3 ώρες την εβδομάδα)

1 ώρα κλασσικό, 1 ώρα Jazz, 1 ώρα Hip – Hop

Στο επίπεδο αυτό οι ασκήσεις στον κλασικό χορό στο κέντρο με Demi Pointes. Προετοιμασία για ασκήσεις στις Pointes. Εκμάθηση Grand Allegro, απαραίτητη βάση για σύγχρονο χορό και jazz. Συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλασικού χορού και jazz.

Class 5 (4ο Επίπεδο)

Μαθητές / τριες 10 – 11 ετών (4 ώρες την εβδομάδα)

2 ώρες κλασικό, 1 ώρα σύγχρονο, 1 ώρα Hip – Hop

Στη διδακτική ύλη του τμήματος έχουμε μαθήματα κλασικού μπαλέτου στη μπάρα και στο κέντρο. Ασκήσεις και μικρά αποσπάσματα χορογραφιών στις Pointes. Εκμάθηση Grand Tour. Αρχικό στάδιο ασκήσεων σύγχρονου χορού της ύλης του “Jose Limon”. Ασκήσεις στο πάτωμα απομόνωσης και συντονισμού των μελών του σώματος, στο κέντρο και στον χώρο. Συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

Τμήμα Προχωρημένων (5ο Επίπεδο)

Μαθητές / τριες 12 – 18 ετών (5 ώρες την εβδομάδα)

1 ώρα Hip – Hop, 2 ώρες κλασσικό, 2 ώρες σύγχρονο

Το τμήμα των προχωρημένων είναι το εξελιγμένο πια στάδιο μαθημάτων ερασιτεχνικών χορευτών που όμως προετοιμάζει όσα παιδιά επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματικές σπουδές χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ladies 1 (10 Επίπεδο)

Μαθητές / τριες 6 – 8 ετών (2 ώρες την εβδομάδα)

Μέσα από τους Latin χορούς τα παιδιά αντλούν ευχαρίστηση, αποκτούν σωματική πειθαρχεία, εσωτερικό ρυθμό και καλογυμνασμένο σώμα. Αρχίζοντας από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών, μπορούν να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα και να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις.

Ladies 2 (20 Επίπεδο)

Μαθητές / τριες 8 – 10 ετών (2 ώρες την εβδομάδα)

Είναι το δεύτερο στάδιο εκμάθησης χορών Latin με περισσότερα βήματα και πόζες. Λεπτομερέστερη εκμάθηση σωστών στάσεων του σώματος. Τα κορίτσια αναπτύσσουν το γυναικείο ένστικτο κινησιολογικά.

Ladies 3

Προχωρημένοι μαθητές / τριες από 12 – 18 ετών (4 ώρες την εβδομάδα)

Εκμάθηση ολοκληρωμένων χορογραφιών, σε ζευγάρια και ομάδες ζευγαριών. Συμμετοχή σε «Formation» χορογραφίες. Συμμετοχή σε πανελλαδικούς αγώνες.

Ladies 4

Αρχάριοι μαθητές / τριες 11 – 16 ετών (2 ώρες την εβδομάδα)

Εκμάθηση βασικών βημάτων των χορών του Latin. Αρχικό στάδιο εξάσκησης του εσωτερικού ρυθμού του κάθε ατόμου. Πρώτη γνωριμία με την απολαυστική εμπειρία αυτών των χορών.

Ζευγάρια

Μαθητές / τριες 6 – 10 ετών (4 ώρες την εβδομάδα)

Βασικά βήματα ευρωπαϊκών και Latin χορών. Τα παιδιά δουλεύουν σε ζευγαράκια και έτσι μαθαίνουν να σέβονται τον προσωπικό χώρο ο ένας χορευτής του άλλου. Συμμετέχουν σε διαγωνισμούς αθλητικών χορών.

Hip – Hop I

Δημοτικό – Γυμνάσιο (2 ώρες την εβδομάδα)

Εκμάθηση βασικών βημάτων Hip – Hop και απλών μικρών χορογραφιών. Είναι η βάση για καλή τεχνική σε υψηλότερα επίπεδα καθώς και καλής φυσικής κατάστασης του παιδιού.

HIP – HOP ΙΙ

Γυμνάσιο – Λύκειο (2 ώρες την εβδομάδα)

Εδώ τα παιδιά θα δοκιμαστούν σε πιο περίπλοκες χορογραφίες, σε πιο πολλά βήματα Hip – Hop, σε ακροβατικές ασκήσεις και θα βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση. Θα χορέψουν και θα γυμναστούν παράλληλα, σε ρυθμούς Hip – Hop και RΝB.

HIP – HOP III

Ενήλικοι (1 ώρα την εβδομάδα)

Σε αυτό το τμήμα οι ενήλικοι θα νιώσουν εκτόνωση χορεύοντας σε ρυθμούς Hip – Hop, θα γυμναστούν, θα διασκεδάσουν και όλο αυτό θα βοηθήσει στην ψυχική και σωματική υγεία.

Ανατολίτικος Χορός – Belly Dance

Ενήλικες (2 ώρες την εβδομάδα)

Ο χορός της κοιλιάς βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του στρες, αυξάνει τη θετική ενέργεια, απαλύνει τους πόνους της περιόδου, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και των γεννητικών οργάνων, χαρίζει καλογυμνασμένους κοιλιακούς, γυμνάζει όλο το σώμα σε κάθε μέρος του χωριστά, βοηθάει στην εγκυμοσύνη, μιας και η γυναίκα μαθαίνει να ελέγχει τους μύες της κοιλιάς και τις αναπνοές της, οι μαλακές κυκλικές κινήσεις ταιριάζουν στο γυναικείο σώμα, που από τη φύση του είναι πιο μαλακό και πιο εύκαμπτο, δεν αποκλείει κανενός είδους γυναικείου σώματος με παραπανίσια κιλά και δε χρειάζεται να έχει κανείς διαστάσεις μοντέλου.

eXTReMe Tracker