Πρωτάθλημα Minibasket Δημ. Σχολείων Καβάλας


Ο θεσμός του minibasket καθιερώθηκε με αφορμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος basketball από την Εθνική ομάδα, το 1987. Διεξάγεται ανελλιπώς από τότε μέχρι σήμερα.

Η οργάνωση γίνεται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας (Δημωφέλεια) σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής.

Συμμετέχουν και τα 24 Δημοτικά σχολεία της πόλης με ομάδες αγοριών και κοριτσιών.

Το Πρωτάθλημα ξεκινάει στις αρχές Μαρτίου και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του σχολικού έτους. Η υγεία, η συνεργασία, ο σεβασμός, η ομαδικότητα, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και για μερικές μέρες γίνονται τρόπος ζωής.

Τα Σχολεία χωρίζονται σε 4 ομίλους των 6 ομάδων ύστερα από κλήρωση. Η κάθε ομάδα αγωνίζεται με τις υπόλοιπες του ομίλου. Προκρίνονται οι δυο πρώτες στην ημιτελική φάση όπου αγωνίζονται χιαστί οι πρώτου του ενός ομίλου με τους δεύτερους του άλλου με σύστημα knock out.

Οι νικητές προκρίνονται στην τελική φάση (final four με σύστημα knock out).

Οι αγώνες διαρκούν τέσσερα 8λεπτα. Βασικός κανόνας είναι η υποχρέωση κάθε ομάδας να χρησιμοποιήσει στον αγώνα δέκα αθλητές για ένα τουλάχιστον 8λεπτο.

Ο κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι η μύηση των παιδιών στον αθλητισμό γενικά και στο ευ αγωνίζεσθε. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι Π. Νικολαϊδης και Σ. Σκορτσιανίτης, (μαθητές – αθλητές του minibasket) είναι οι πρώτοι Καβαλιώτες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται στην Εθνική Ομάδα.

eXTReMe Tracker