Δάσκαλοι


Βασιλούδη Κυριακή

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1960. Τελείωσε τις σπουδές της σαν καθηγήτρια μουσικοκινητικής αγωγής και χορού, μετά από τριετή φοίτηση στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής και Χορού της Δ. Γρηγοριάδου. Έχει μια μεγάλη διδακτική εμπειρία μαθημάτων μουσικοκινητικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά σχολικής ηλικίας σε σχολές χορού και ρυθμικής γυμναστικής στην Αθήνα, στα Τρίκαλα κ.α. και έχει επιμεληθεί τη σύνθεση χορογραφιών και κινησιολογίας σε δεκάδες χορευτικές εκδηλώσεις, ανοιχτά μαθήματα, μαθητικές και θεατρικές παραστάσεις για σχολεία, Συλλόγους δασκάλων και νηπιαγωγών, πολιτιστικούς συλλόγους, στα πλαίσια διάφορων φεστιβάλ των Δήμων, λαογραφικών φεστιβάλ και ανοιχτών γιορτών και για λογαριασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Το φθινόπωρο του 1986 ανοίγει στην Καβάλα το «Κέντρο Μπαλέτου» μαζί με την Χριστίνα Γιαννολοπούλου, όπου διδάσκει συστηματικά μουσικοκινητική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά σχολικής ηλικίας και χορό σε παιδιά και ενηλίκους. Το «Κέντρο Μπαλέτου» ήταν Σχολή κλασσικού και μοντέρνου χορού, αναγνωρισμένη από το κράτος  και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του είχε διοργανώσει και χορογραφήσει πολλές παραστάσεις χορού. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια  διδασκαλίας χορού και ρεπερτορίου σε παιδιά σχολικής ηλικίας, μουσικοκινητικής αγωγής & θεατρικού παιχνιδιού, Character χορών, σύγχρονης κινησιολογίας και αυτοσχεδιασμού. Διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στους Περιφερειακούς Αγώνες Χορού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που διοργάνωσε το Υ.Π.Ε.Π.Θ.  κατά τα έτη 2004, 2007, 2009, είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Σωματείου Χορού & Ρυθμικής Ελλάδας επί πολλά έτη και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. από το 1995. Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στη Σχολής Χορού, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας».


Αναστασιάδης Μιλτιάδης

O Μιλτιάδης Αναστασιάδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. (ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ) και κάτοχος του American Style Latin Dance Teacher. Έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Αθλητικού Χορού ως αθλητής και έχει κατακτήσει την πρώτη θέση επί τρεις συνεχόμενες φορές, καθώς και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Formation στο Dance Club International Θεσσαλονίκης. Έχει κατακτήσει επανειλημμένα την πρώτη θέση ως προπονητής Αθλητικού Αγωνιστικού Χορού στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητικού Χορού (ΕΟΑΧ) αναλαμβάνοντας το τμήμα All Ladies Adults Θεσσαλονίκης (Dance Club International Περαίας και The Studio by Kirsty Helen), ενώ το 2008 είχε κατακτήσει δεύτερη και τρίτη θέση με την ίδια ομάδα, στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Υπήρξε προπονητής Αθλητικού Χορού και Χοροδιδάσκαλος και πρόσφερε αφιλοκερδή εργασία στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία  «Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού» και με τον διακριτικό τίτλο «Κ.Α.Π.Π.Α. 2000», μια εταιρία που υποστηρίζει την ανάπτυξη και προβολή του Αθλητισμού και Πολιτισμού σε άτομα με αναπηρία. Σήμερα, είναι προπονητής Αθλητικού Αγωνιστικού Χορού με ανάληψη του τμήματος All Ladies Junior Καβάλας (Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας της «Δημωφέλειας»), καθηγητής Latin χορών και Tango. Επίσης, έχει επιμεληθεί  χορογραφίες στα μιούζικαλ «Ένας ουρανός με αστέρια» του Μίμη Πλέσσα, στο «Forever Young», στο Musical «Ain’t No Mountain High Enough» και  στην εκδήλωση – παράσταση προς τιμήν της σκηνοθέτιδος κας. Άντα Τσεσμελί-Edwards. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια International Style, IDTA, Contemporary Ballet. Από το 2011 έως και σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος χορού στη Σχολή Χορού, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας».


Αποστολίδου Πωλίνα

Η Αποστολίδου Πωλίνα  ξεχωρίζει για τις επιδόσεις της  στο μπαλέτο από πολύ μικρή. Το 1989 εισάγεται στη σχολή Καλών Τεχνών στη Σταυρούπολη της Ε.Σ.Σ.Δ. από όπου και αποφοιτά με άριστα το 1993. Αμέσως μετά έρχεται στη Καβάλα και απασχολείται ως δασκάλα character, latin και μοντέρνου στο Κέντρο Mπαλέτου Καβάλας της Κ. Βασιλούδη και της Χ. Ρόμπερτσον καθώς και στο γυμναστήριο Άθλον. Το 1997 και για ένα χρόνο διδάσκει μοντέρνο χορό στην επαγγελματική σχολή της Καφαντάρη στη Θεσσαλονίκη. Από το 2002 ως το 2005 παραδίδει μαθήματα μπαλέτου, μοντέρνου και character στη Στέγη  Πολιτισμού στη Ν. Καρβάλη. Από το 2005 ως και σήμερα εργάζεται ως δασκάλα χορού στη Σχολή Χορού, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας».


Κατενίτσεβα Έλενα

Το 1982 σε ηλικία 10 ετών μετά από οντισιόν πέρασε στην Επαγγελματική Χορογραφική Σχολή «Α.Β. Σελεζντόβ» της πόλης Άλμα- Άτα της Σ.Σ.Δ. του Καζακστάν. Εκεί, φοίτησε οχτώ χρόνια. Το 1990 τελείωσε την πλήρη σειρά μαθημάτων της προαναφερόμενης Σχολής στην κατεύθυνση χορεύτρια κλασσικού μπαλέτου. Το 1990 προσλαμβάνεται ως καλλιτέχνης μπαλέτου στο Κρατικό Συγκρότημα Χορού «Σαλτανάο» της Σ.Σ.Δ. του Καζακστάν. Παράλληλα με την δουλειά της, ολοκληρώνει από το 1993 ως το 1997 τις σπουδές στην Ανώτατη Παιδαγωγική Σχολή Θηλέων της Δημοκρατίας Καζακστάν στην κατεύθυνση Χορογραφία. Από το 1994 μέχρι το 1996 προσλήφθηκε ως καλλιτέχνης μπαλέτου στο Κρατικό Συγκρότημα Κλασσικού Χορού της Δημοκρατίας του Καζακστάν. Το 1996 έρχεται στην Ελλάδα και εργάζεται ως χορογράφος με διάφορες θεατρικές ομάδες και ως δασκάλα χορού σε σχολεία. Από το 2006 ως και σήμερα εργάζεται ως δασκάλα χορού στη Σχολή Χορού, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας».


Παπαδοπούλου Δέσποινα

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου αθλήτρια στον «Έσπερο» Καλλιθέας Ν. Αττικής και στο Ανσάμπλ της Εθνικής Ομάδας στη Ρυθμική  Αγωνιστική Γυμναστική ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Aνώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου (κλασικό μπαλέτο «Vaganova» V Degre-Superior, σύγχρονος χορός «Jose Limon», «Merce Cunningham») στην Αθήνα το 1996. Παρακολουθεί σεμινάριο καθηγητών χορού στην Ακαδημία της Βάρνας στη Βουλγαρία. Υπήρξε μέλος σε έργα της χοροδραματικής ομάδας της  Ρένας Καμπαλάδου για 5 χρόνια και στη χοροθεατρική ομάδα της Λίλης Βελισαρίου για ένα χρόνο. Παράλληλα υπήρξε μέλος μπαλέτου σε θεατρικά έργα, επιθεωρήσεις, τηλεοπτικά show και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Πάνου Μεταξόπουλου και του Caroly Vamos. Ταυτόχρονα έχει διδάξει και έχει χορογραφήσει κλασικό, σύγχρονο, μοντέρνο χορό και ρυθμική σε σχολές χορού και αθλητικά σωματεία στην Αθήνα και Αλεξανδρούπολη. Από το 2009 ως και σήμερα εργάζεται ως δασκάλα χορού στη Σχολή Χορού, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας».

eXTReMe Tracker