Φεστιβάλ Χοροί του Κόσμου


Το φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2012 είναι στην ουσία η συνένωση δύο έθνικ φεστιβάλ του Cosmopolis που γινόταν από το 2000 ως το 2009 από το Δήμο Καβάλας και τη “Δημωφέλεια” (πρώην Δ.ΑΝ.Ε.Κ.) και του Ήλιος και Πέτρα που γινόταν εδώ και 32 χρόνια από τη Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης. Διήρκεσε για 7 ημέρες από 29 Ιουνίου – 6 Ιουλίου. Οι χώροι στους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις είναι το Ακόντισμα Νέας Καρβάλης, η Παλιά Πόλη Καβάλας, η Παλιά Μουσική, το Φρούριο Καβάλας, το Θεατράκι Μεχμέτ  Αλή, το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και η Παραλία Καβάλας. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών ενώ η απήχηση που είχε ήταν πολύ μεγάλη με περίπου 100.000 επισκέπτες. Επίσης υπήρχε και η συμμετοχή περίπου 70 εθελοντών στη συνοδεία, τη διερμηνεία, την προετοιμασία των χώρων των εκδηλώσεων, τη διανομή εντύπων και γενικά στην οργάνωση.

Στόχος του φολκλορικού αυτού φεστιβάλ είναι η γνωριμία με τις εθνικές παραδόσεις, τους χορούς και γενικά τον πολιτισμό των προσκεκλημένων χωρών, η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η γνωριμία των μελών των ξένων αποστολών με την πόλη μας και η μετατροπή τους σε καλούς πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής φιλοξενίας, η οργάνωση εκδηλώσεων που στοχεύουν στη γνωριμία των παιδιών με τις διαφορετικές παραδόσεις των λαών, χάρη στη συμμετοχή τους σε ομαδικά παιχνίδια ή στην ακρόαση παραμυθιών από τις προσκεκλημένες χώρες και τέλος η ενδυνάμωση του εθελοντικού πνεύματος.

Οι οργανωτικοί φορείς του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Καβάλας σε συνδιοργάνωση με τη  Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας “Δημωφέλεια” και τη  Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης ενώ χρηματοδοτείτε από το Δήμο Καβάλας – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας και  από χορηγούς.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Βλάχου Άλκηστις, 2510 240973 – 983, culture@kavalagreece.gr, www.kavalagreece.gr

eXTReMe Tracker