Κανονισμός Λειτουργίας


Ιστορικό Δημοτικής Σχολής Χορού Καβάλας

Η  Δημοτική Σχολή Χορού ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2004. Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε και το πρόγραμμα «Κίνηση και Χορός» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας» από τη Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας

Από τότε μέχρι και σήμερα έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο βιογραφικό με βραβεία και επαίνους από εθνικούς διαγωνισμούς, και ποικίλες εκδηλώσεις – παραστάσεις. Σκοπός της είναι η εκμάθηση της τέχνης του χορού σε μαθητές όλων των βαθμίδων και ηλικιών με στόχο  την  ανάπτυξη της σωματικής και μουσικοκινητικής αντίληψης, την αισθητική καλλιέργεια και  την εξοικείωση των μαθητών με την σκηνική χορευτική τους παρουσία, την καλλιέργεια του ομαδικού τους πνεύματος, και τη γνωστοποίηση της προόδου των μαθητών στο ευρύ κοινό της  πόλης με παραστάσεις όλων των τμημάτων της.

2005 – 2006 | 2006 – 2007 | 2007 – 2008 | 2008 – 2009 | 2009 – 2010 | 2010 – 2011 | 2011 – 2012


Λειτουργία Δημοτικής Σχολής Χορού

Το διδακτικό έτος περιλαμβάνει ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μαθήματα κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού, μοντέρνου χορού, τζαζ, αυτοσχεδιασμού, character, μουσικοκινητικής αγωγής και αθλητικών χορών. Στη διάρκεια του έτους οργανώνονται σεμινάρια που απευθύνονται στους μαθητές της σχολής.

Οι εγγραφές αρχίζουν την 1η Σεπτεμβρίου και το εκπαιδευτικό έτος
την 1η Οκτώβρη και λήγει σύμφωνα με το σχολικό έτος με τη σχολική καλοκαιρινή παράσταση ή με ανοικτά μαθήματα εναλλάξ.

Η Σχολή ακολουθεί τις αργίες των Σχολείων της πόλης.

Η καταβολή των διδάκτρων πραγματοποιείται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα. Καθυστερήσεις στην πληρωμή των διδάκτρων του οικονομικού διακανονισμού δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Σχολής, αλλά και δυσκολίες στον ενδιαφερόμενο λόγω διόγκωσης των οφειλομένων ποσών.


Σκοπός Δημοτικής Σχολής Χορού

Η Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας  αποτελεί τμήμα της Διεύθυνση Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας – «Δημωφέλεια». Είναι καρπός πολύχρονης επιθυμίας και προσπάθειας για ουσιαστική αναβάθμιση της χορευτικής παιδείας στην πόλη μας.

Έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές χορού καταθέτουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους νέους μαθητές μας.

Στόχος τη Σχολής είναι η εκμάθηση της τέχνης του χορού σε μαθητές όλων των βαθμίδων και ηλικιών, η ευαισθητοποίηση γύρω από την τέχνη του χορού, η έκφραση των συναισθημάτων και η συνειδητοποίηση της σωματικής έκφρασης μέσα από την κίνηση.

Η Σχολή Χορού στην προσπάθειά της να αναδείξει και να υποστηρίξει την τέχνη αυτή, δημιουργεί με  άτομα που αγαπάνε τον χορό, με αντίστοιχη παιδεία, που θέλουν να εκφραστούν μέσα από αυτόν και είναι άνω των 20 ετών, ομάδα χορού.

eXTReMe Tracker