Ακτές


Περιγιάλι

Στην ανατολική είσοδο της πόλης, 2 χλμ. από το κέντρο υπάρχει ακόμη μία ακτή του Δήμου Καβάλας, το Περιγιάλι. Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο Δήμος παρέχει στους λουόμενους ομπρέλες και καρέκλες. Είναι βραβευμένη μέχρι το 2012 με τη Γαλάζια Σημαία. Υπάρχει πρόσβαση με την αστική συγκοινωνία της πόλης με τα λεωφορεία Νο2 και Νο3 και χώρος δωρεάν στάθμευσης. Σε διάφορα σημεία της ακτής λειτουργούν ψαροταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και άλλα τοπικά πιάτα.

Ραψάνη

«Παιδί της πόλης» σχεδόν στο κέντρο, κοντά στο πάρκο του Φαλήρου, για όσους δεν μπορούν να απομακρυνθούν από την πόλη. Ακτή του Δήμου Καβάλας, οργανωμένη και με ελεύθερη είσοδο, βραβευμένη από το 2009 με τη Γαλάζια Σημαία. Μπορεί κανείς να φτάσει με τα λεωφορεία Νο1, Νο4, Νο5, Νο8 και Νο10. Στην ακτή λειτουργούν μία ταβέρνα και αναψυκτήρια.

Καλαμίτσα

Οργανωμένη παραλία του Δήμου Καβάλας στη δυτική είσοδο της πόλης και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία μέχρι και το 2012, φιλοξενεί καθημερινά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεγάλο αριθμό λουομένων. Είναι μια από της πρώτες επιλογές της νεολαίας της πόλης επειδή η είσοδος είναι ελεύθερη και υπάρχει πρόσβαση με την αστική συγκοινωνία από τα λεωφορεία Νο4, Νο5 και Νο8. Υπάρχει επίσης και πάρκινγκ χωρίς αντίτιμο. Επί της ακτής και στη γύρω περιοχή λειτουργούν ταβέρνες που σερβίρουν πιάτα από την Ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, ακόμα και αναψυκτήρια και μπαρ για δροσερά διαλείμματα.

Μπάτης

Γραφικός κόλπος 4 χλμ. από την Καβάλα. Οργανωμένη παραλία, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία μέχρι και το 2012. Στον «πολυχώρο» αυτό λειτουργεί κάμπινγκ 100 θέσεων. Ο επισκέπτης θα βρει θαλάσσια παιχνίδια, πισίνες, εστιατόριο, pool bar, beach bar και παιδική χαρά. Για να μπει όμως στη παραλία και να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις υπάρχει αντίτιμο εισόδου στα 2 €. Η πρόσβαση γίνεται με το αστικό λεωφορείο Νο8 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και με υπεραστικό λεωφορείο που έχει προορισμό τη Νέα Πέραμο. Τέλος, διαθέτει ευρύχωρο πάρκινγκ με ελεύθερη είσοδο.
Ιστοσελίδα: www.batis-sa.gr

Τόσκα

Στα 5 χλμ. από την Καβάλα βρίσκεται η ακτή Τόσκα. Έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία για τα καθαρά νερά και την οργάνωσή της. Μπορεί κανείς να φτάσει εκεί με το υπεραστικό λεωφορείο που έχει προορισμό τη Νέα Πέραμο. Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί Ξενοδοχείο 4*, εστιατόριο και αναψυκτήριο. Είσοδος με εισιτήριο.
Ιστοσελίδα: www.tosca.gr

Παληό

Σε απόσταση 6 χλμ από την Καβάλα συναντά κανείς το Παληό. Ένα γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο που προσελκύει πλήθος λουόμενων το καλοκαίρι καθώς είναι ένα παραδοσιακό παραθεριστικό κέντρο τόσο των κατοίκων της Καβάλας όσο και των τουριστών. Κατά μήκος του έχει υπέροχες δαντελωτές ακτές με παραλιακά καφέ και ταβερνάκια για όλες τις προτιμήσεις. Γνωστές είναι ο Ναυαγός, το Il Primo, το Λαδοφάναρο κ.ά. Μπορεί κανείς να πάει με το υπεραστικό λεωφορείο με προορισμό τη Νέα Πέραμο. 

(Πληροφορίες για τα δρομολόγια του υπεραστικού λεωφορείου στο τηλ. 2510 223593).

Νέα Ηρακλείτσα

Στα 13 χλμ από την Καβάλα το γραφικό λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας προσδίδει μια μοναδική μαγεία, καθιστώντας την ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της περιοχής. Διαθέτει μια υπέροχη γαλάζια θάλασσα με αμμουδερή παραλία την οποία μπορεί κανείς να απολαύσει είτε ως λουόμενος είτε τρώγοντας σε μια από τις πολλές υπέροχες ταβερνούλες της. Η παραλία της βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία μέχρι το 2012 είναι οργανωμένη και έχει και χώρο στάθμευσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στην περιοχή βρίσκεται και το οργανωμένο κάμπινγκ Paradiso. Μπορεί κάποιος ο οποίος δε διαθέτει μεταφορικό μέσω να πάει με το υπεραστικό λεωφορείο που έχει προορισμό τη Νέα Πέραμο.
Ιστοσελίδα: http://www.hit360.com/paradisocamping/gr/index.html

Νέα Πέραμος – Αμμόλοφοι

Στα 16 χιλιόμετρα από την Καβάλα, η Νέα Πέραμος συναγωνίζεται σε ομορφιά τα πιο γνωστά τουριστικά μέρη της Ελλάδας, αφού διαθέτει εκπληκτικές παραλίες και  μοναδικές ταβέρνες με το καλύτερο ψάρι της περιοχής. Απέναντι από την παραλία της Νέας Περάμου οι παραθεριστές βλέπουν μια βραχονησίδα γνωστή ως Φιδονήσι. Από την Νέα Πέραμο υπάρχει και ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θάσο.

Οι Αμμόλοφοι, με τα κρυστάλλινα νερά τους, βρίσκονται 18 χλμ. από την Καβάλα και 2 χλμ. από τη περιοχή της Νέα Περάμου. Έχει μήκος 3 χλμ. και συνδυάζει ψιλή άμμο με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργεί στον επισκέπτη τη ψευδαίσθηση πως βρίσκεται σε κάποια εξωτική παραλία! Η παραλία των Αμμολόφων κατατάσσεται στη λίστα των δέκα ωραιότερων παραλιών της Ελλάδας και για αυτό το λόγο προσελκύει πλήθος κόσμου κάθε καλοκαίρι.

Επιπλέον στο διαδίκτυο έχει λάβει την πέμπτη θέση ενώ έχει βραβευθεί με τη γαλάζια σημαία  για τα καθαρά νερά της. Η παραλία χωρίζεται σε τρία τμήματα με την παρουσία βράχων και τα ονόματα αυτών ξεκινώντας από τα ανατολικά προς τα δυτικά είναι: πρώτοι Αμμόλοφοι, δεύτεροι Αμμόλοφοι και τρίτοι Αμμόλοφοι.  Διαθέτει οργανωμένη παραλία με beach bars, ξαπλώστρες, ομπρέλες καθώς και δωρεάν parking. Η είσοδος σ’ όλες τις πλαζ είναι ελεύθερη. Για τους λουόμενους που προτιμούν κάτι πιο ήρεμο και χαλαρό, μπορούν και πάλι να επισκεφτούν τους Αμμόλοφους για να «εξερευνήσουν» τις ανεκμετάλλευτες πλευρές τους. Μπορεί κανείς να φτάσει με το υπεραστικό λεωφορείο ως τη Νέα Πέραμο, κι από εκεί να περπατήσει ή να πάρει ταξί. Κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει απευθείας δρομολόγιο μέσω του ΚΤΕΛ.

(Πληροφορίες για τα δρομολόγια του υπεραστικού λεωφορείου στο τηλ. 2510 223593).

Πύργος Απολλωνίας

Ο Πύργος της Απολλωνίας βρίσκεται στη νότια πλευρά της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ανάμεσα στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα και στον κόλπο των Ελευθερών. Το όνομά του μάλλον το πήρε από τη λανθασμένη εκτίμηση της εποχής για την ακριβή θέση της αρχαίας πόλης της Απολλωνίας. Το κτίσμα χρονολογείται περίπου τον 14ο αιώνα και είχε στρατιωτικό σκοπό. Φτιάχτηκε για να ελέγχει τις κινήσεις σε όλη τη θαλάσσια περιοχή, από την Καβάλα (τότε Χριστούπολη) έως το Άγιο Όρος.

Αν ακολουθήσει κανείς το χωματόδρομο που βρίσκεται κοντά στον πύργο, θα καταλήξει σε μία παραλία που προσφέρει απέραντο γαλάζιο, ηρεμία και γαλήνη.


Πηγή: www.greektrips.gr | www.hotelsline.gr

 | www.kavala.gov.gr

eXTReMe Tracker