Τουρισμός


Ο τουρισμός στην εποχή μας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την οικονομική ανάπτυξη και για το λόγο αυτό κράτη αλλά και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης μετέρχονται πολλούς και ποικίλους τρόπους για να προσελκύσουν επισκέπτες. Πέραν των αυτονόητων και δεδομένων οικονομικών λόγων ο τουρισμός ως δραστηριότητα παρέχει στον άνθρωπο γνήσια ανθρωπογνωσία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες που κινούν τις πλέον ευγενείς διαθέσεις του και οδηγούν στη δημιουργία κλίματος φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων, συνθήκη αναγκαία για την επέκταση και σταθεροποίηση της τάσης του ανθρώπου να επισκέπτεται ξένους τόπους και να τους απολαμβάνει ωσάν να είναι δική του πατρίδα. Ο νομός Καβάλας αποτελεί ιδιαιτέρως προικισμένο τόπο σε ό,τι αφορά και τα γεωγραφικά του χαρακτηριστικά, αλλά – στη διαδρομή των ιστορικών γεγονότων – και την ανθρώπινη παρουσία και δραστηριότητα, αφού σ’αυτόν έμελλε να συμβούν γεγονότα, σημαντικά για το μήνυμα που εκπέμπουν προς την παγκόσμια κοινότητα, ενώ, εκ παραλλήλου, αποτελούν για την ελληνική ιστορία λόγους για να συγκινηθεί κάθε Έλληνας.

Καβάλα – Μοναδικά όμορφη και φιλόξενη!  

Σκαρφαλωμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο η Καβάλα, σαν ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο, ανοίγει την αγκαλιά της, έτοιμη να σας δεχθεί και να σας μυήσει στα μυστικά της. Να σας ταξιδέψει από την αρχαιότητα στο σήμερα, να σας διηγηθεί ιστορίες από το παρελθόν, όταν συνάντησε το Φίλιππο Β’, τον Απόστολο των Εθνών Παύλο και το βαλή της Αιγύπτου Μεχμέτ Αλή, να σας πάρει απ΄ το χέρι και να σας ανεβάσει στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης της Παναγίας μέχρι ψηλά στο Φρούριο,να σας φανερώσει ακρογιαλιές πρωτόγνωρης ομορφιάς και κοντινούς προορισμούς για αποδράσεις γεμάτες συγκινήσεις, να σας διασκεδάσει στα φεστιβάλ και τις πολυάριθμες πολιτιστικές της εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και να σας κεράσει ολόφρεσκα ψάρια, τσίπουρο και κουραμπιέδες.

Σας περιμένουμε!

Φυσιογνωμία Καβάλας

Ο υπέροχος Μακεδονικός νομός Καβάλας συνορεύει ανατολικά με τον νομό Ξάνθης, βόρεια με το νομό Δράμας και δυτικά με το νομό Σερρών, ενώ στα νότια αγκαλιάζεται από το απέραντο Αιγαίο πέλαγος.

Η Θάσος, η Θασοπούλα και το Φιδονήσι αποτελούν τα μικρά στολίδια της θαλάσσιας περιοχής του νομού, ενώ το όρος Παγγαίο με την ψηλότερη κορυφή του να φτάνει τα 1956 μέτρα και το Υψάριο στη Θάσο, είναι αληθινά μνημεία της φύσης, που τα περιβάλουν μύθοι και εκατοντάδες ιστορίες.

Ο νομός Καβάλας, είναι πρόκληση για όσους θέλουν να γνωρίσουν την καρδιά της Ανατολικής Μακεδονίας. Η Καβάλα, πρωτεύουσα του νομού, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν έναν τόπο αξιοζήλευτο.

Η Καβάλα όντας πόλη παραλιακή, έχει επίσης το προνόμιο να επικοινωνεί με αρκετά νησιά του Αιγαίου και πρώτιστα με τη Θάσο, όπου μπορείτε να μετακινηθείτε με φέρυ μπόουτ και δελφίνι, ενώ αρκετές φορές κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου “φιλοξενεί” μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Στα παράλια του νομού, το κλίμα είναι εύκρατο μεσογειακό, βορειότερα ηπειρωτικό με ψυχρούς χειμώνες και πολύ ζεστά καλοκαίρια.

Όπως το υπέδαφος έτσι και το έδαφος είναι ιδιαίτερα πλούσιο με καλλιέργειες, όπως το σπαράγγι, το ακτινίδιο, το βαμβάκι, οι ελιές, το καπνό, τα σταφύλια.

Η φύση έδωσε απλόχερα στο νομό Καβάλας τα καταπράσινα βουνά της, τις γραφικές λίμνες, το μαγευτικό δέλτα του Νέστου, που σφύζει από βλάστηση.

Ο πλούσιος θαλάσσιος κόσμος της, οι κρυστάλλινες πηγές της και τα απέραντα δάση της προσελκύουν πολλά σπάνια είδη της ελληνικής πανίδας. Μάλιστα η περιοχή του Νέστου, προστατεύεται από την παγκόσμια συνθήκη Ραμσάρ και η περιοχή των Γαλάζιων Λιμνών του Νέστου συμπεριλαμβάνεται στο Διεθνές Πρόγραμμα Λίμνες Ζωής. Τσακάλια, βίδρες, αγριόγατες, αλεπούδες, λύκοι, ημιάγρια άλογα, ερπετά και είδη πτηνών μεταξύ των οποίων, θαλασσαετοί, ερωδιοί και φλαμίγκο, φιλοξενούνται στις παραπάνω κυρίως στην περιοχή του Νέστου και του Παγγαίου.

Από την άλλη, τα σπάνια λουλούδια, τα πανύψηλα δέντρα, πλατάνια και οξιές αλλά και η υπόλοιπη οργιώδης βλάστηση, που συναντιούνται στις ίδιες περιοχές, συμπληρώνουν την τέλεια φυσική εικόνα και κάνουν τη φύση του νομού ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Πληροφοριακό έντυπο για την Καβάλα

eXTReMe Tracker