Δημοτική Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Καβάλας


Αγαπητοί γονείς και φίλοι του χορού, η Δημοτική Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Καβάλας σας καλωσορίζει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας», προσφέροντας υψηλό επίπεδο γνώσεων και διακρίσεις σε διαγωνισμούς για τους λάτρεις του χορού όλων των ηλικιών. Η εκμάθηση χορού στη Σχολή στηρίζεται στις αρχές του συστήματος Vaganova, του καταλληλότερου συστήματος χορού για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Πολλές φορές αρκετοί από σας αναρωτηθήκατε, ποιά τάξη να ακολουθήσει το παιδί μου, τι του προσφέρει κάθε είδος χορού, ποια ηλικία είναι καταλληλότερη να ξεκινήσει το χορό, είναι ανάγκη να έχει ταλέντο. Ανταποκρινόμενοι στις αγωνίες σας και στα ερωτήματα σας, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όσο πιο απλά μπορούμε σε όλες τις απορίες σας. Ο χορός γενικά, εκτός από τη θετική επιρροή, βοηθά σημαντικά στη συντήρηση της καλής φυσικής κατάστασης, γεννά στους νέους ενδιαφέρον για την τέχνη, διδάσκει την οργάνωση και τους ξυπνά το αίσθημα της συνέπειας. Ένας χορευτής χρειάζεται ελάχιστο ταλέντο όμως πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Όσο ταλαντούχο κι αν είναι ένα παιδί, αν δεν παρακολουθεί τα μαθήματα συστηματικά και δεν προσπαθεί, δεν μπορεί να προοδεύσει. Η καταλληλότερη ηλικία διαφέρει ανάλογα με το είδος του χορού. Σε μερικούς χορούς μπορείς να ξεκινήσεις σε όποια ηλικία θέλεις και σε άλλους χρειάζεται πολύ χρόνο για να αποκτήσεις την επιδεξιότητα που απαιτείτε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο δικό του είδος χορού, πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε τόσο χρόνια. Η Διεύθυνση Πολιτισμού της «Δημωφέλεια» και το προσωπικό της Δημοτικής Σχολής Χορού σας ευχόμαστε μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά γεμάτη χορό και κίνηση.

eXTReMe Tracker