Γενικά


Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Καβάλας στην πλατεία Γ.Παπανδρέου στεγάζεται και λειτουργεί από το 1992 η επιχείρηση της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας. Πρόκειται για ένα πενταώροφο ιδιόκτητο κτίριο περίπου 3.000 τ.μ ανά όροφο, που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη, Καράνου, Αμύντα και Αριστοτέλους.

Το κτίριο αυτό, είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο αφού διαθέτει εισόδους και από τις τέσσερις πλευρές του, δύο ράμπες φορτοεκφόρτωσης, 6 ανελκυστήρες εσωτερικά και εξωτερικά και τριώροφο πάρκινγκ με θέσεις μόνιμων αλλά και ωριαίας στάθμευσης.

Η Δημοτική Αγορά διαθέτει τρεις ορόφους με καταστήματα πάσης φύσης. Στον υπόγειο όροφο είναι τα ιχθυοπωλεία ενώ στον ισόγειο υπάρχει γνωστό πολυκατάστημα και εξωτερικά κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και εξοπλισμού. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν και διάφορα εμπορικά καταστήματα πώλησης φρούτων και λαχανικών, τροφίμων, ποτών, κρεοπωλείο, σαλατικών, ξηρών καρπών και ειδών ζαχαροπλαστικής αλλά και ειδών γάμου, κινέζικο κατάστημα ένδυσης – υπόδησης και κατάστημα ειδών κηπουρικής και ανθοκομίας. Στον ίδιο όροφο υπάρχει το Δημοτικό Βιβλιοδετείο ενώ λειτουργούν ταμεία πληρωμής λογαριασμών Δ.Ε.Η και ΔΕΥΑΚ.

Η δυνατότητα αυτή του καταναλωτή να βρίσκει σε ένα χώρο συγκεντρωμένα εμπορικά καταστήματα που να μπορούν να καλύψουν τις περισσότερες καθημερινές του ανάγκες, παρκάροντας μάλιστα και το αυτοκίνητό του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στον ίδιο χώρο, καθιστά το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στο κτίριο όπως η ανακαίνιση του θόλου, των WC, του φωτισμού, της σήμανσης και των ανελκυστήρων. Επίσης έγιναν έργα αποκατάστασης ζημιών σε διάφορα σημεία του κτιρίου, νέες αποθήκες για τους καταστηματάρχες, ενώ εγκαταστάθηκε κλειστό σύστημα παρακολούθησης με κάμερες σε όλο το κτίριο, επέκταση και εκσυγχρονισμός των συστημάτων πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης. Επίσης ανακαινίσθηκε ο χώρος των ιχθυοπωλείων, τοποθετήθηκαν ρολά ασφαλείας στις εισόδους των κοινόχρηστων χώρων, ελαιοχρωματισμοί σε πολλά σημεία του κτιρίου, ενώ έχουν εγκριθεί και νέα έργα όπως η αντικατάσταση του δώματος του αίθριου χώρου στάθμευσης και η αντικατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος πάρκινγ.

eXTReMe Tracker