Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων κτίστηκε τη δεκαετία του 1960 σύμφωνα με σχέδια των αρχιτεκτόνων Ι. Δ. Τριανταφυλλίδη και Δ. Φατούρου, στις παρυφές του αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων. Επειδή το παλιό κτίριο, παρουσίαζε πολλαπλά προβλήματα (έλλειψη στεγανότητας των δωμάτων, κατεστραμμένα κουφώματα, παντελής έλλειψη θέρμανσης, προβλήματα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση κ.α.) η ΙΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων κατέφυγε στην ένταξη του έργου στο Π.Κ.Π INTERREG IIIA/ PHARE CBC Eλλάδα – Βουλγαρία από το 2006 ως το 2009.

Το κτίριο διαθέτει δύο ενότητες εκθεσιακών χώρων για τη μόνιμη παρουσίαση των ευρημάτων από τις ανασκαφές της αρχαίας πόλης:

Ενότητα Α΄: Καταλαμβάνει ολόκληρο το ισόγειο και έχει εμβαδόν 380 τ.μ. Στην ενότητα αυτή παρουσιάζεται αρχαιολογικό (επιγραφές, γλυπτά, αγγεία, νομίσματα, κοσμήματα), ιστορικό και εποπτικό υλικό της πόλης των Φιλίππων και της περιοχής της από τους προϊστορικούς χρόνους ως το τέλος της ρωμαϊκής αρχαιότητας.

Ενότητα Β΄: Καταλαμβάνει τον όροφο του κτιρίου με εμβαδόν 205 τ.μ. και σε αυτή παρουσιάζεται η χριστιανική πόλη (επιγραφές, αρχιτεκτονικά μέλη, ψηφιδωτά, αγγεία, νομίσματα) από τα παλαιοχριστιανικά χρόνια της ακμής ως την συρρίκνωσή της στον 7ο μ.Χ. αιώνα και ως την οριστική ερήμωσή της μετά την τουρκική κατάκτηση στα τέλη του 14ου αιώνα.


Ώρες λειτουργίας

Χειμερινό:
Τρίτη έως Κυριακή: 08:00-15:00

Θερινό:
Δευτέρα έως Κυριακή: 12:30-20:00

Ισχύς θερινού ωραρίου: από 1 Απριλίου

Τιμή εισιτηρίου:
Ολόκληρο: €6

Μειωμένο: €3

Πρόσωπα που δικαιούνται μειωμένη είσοδο:

  • Κάτοχοι Δελτίου ελευθέρας εισόδου
  • Οι συνοδοί γονείς στις εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
  • Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας Β΄ βάθμιας Γ΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών.

Διεύθυνση: Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων, 64003, Κρηνίδες
Τηλέφωνο: 2510 516251


Πηγή: ΙΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Πηγή φωτογραφιών: Εφημερίδα Αγγελιοφόρος www.agelioforos.gr

eXTReMe Tracker