Τμήμα Εργοθεραπείας


Το τμήμα Εργοθεραπείας καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που σκοπό έχει κυρίως την ανεξαρτητοποίηση του εκπαιδευόμενου σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Οι δραστηριότητες που εκτελούνται αφορούν το Γνωστικό κομμάτι που έχουν να κάνουν με την εκμάθηση χρημάτων, ημερομηνία και ώρα, εννοιών όπως μεγαλύτερο – μικρότερο, επάνω – κάτω, δεξιά – αριστερά.

Επίσης δραστηριότητες αφορούν και το Κινητικό κομμάτι με κύριο γνώμονα την ανεξαρτητοποίηση του ατόμου μέσα στο χώρο όπως με Δραστηριότητες Σωματογνωσίας μπροστά στον καθρέπτη (χέρι – μάτι, δεξί αριστερό), καλύτερη στάση σώματος, βελτίωση λεπτής αδρής κίνησης.

Σε ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που επεμβαίνει η Εργοθεραπεία είναι Δ.Κ.Ζ (Δραστηριότητες Καθημερινής Ζωής). Σκοπό έχει την ανεξαρτητοποίηση του ατόμου στην καθημερινή του ζωή όπως είναι το πλύσιμο χεριών –δοντιών – σώματος, τουαλέτας, ξύρισμα, ντύσιμο – γδύσιμο, δέσιμο κορδονιών, στρώσιμο κρεβατιού – τραπεζαρία και γενικά με ότι έχει να κάνει την ζωή του εκπαιδευόμενου πιο άνετη και ευχάριστη κυρίως προς αυτόν και έπειτα προς τους υπολοίπους και την κοινωνία γενικότερα.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες – ιδιαιτερότητες των εκπαιδευόμενων, είτε ατομικό είτε ομαδικό.

eXTReMe Tracker