Πανεπιστήμιο Παιδιών για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

8 Νοεμβρίου, 2017

banner-02

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Ν.Π.Ι.Δ, φορέας πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού στο Δήμο Καβάλας, υλοποιεί από το 2014 το «Πανεπιστήμιο Παιδιών», στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στο Δήμο Καβάλας.

Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» είναι μια σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι παρουσιάσεις αυτές είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες στο ηλικιακό τους επίπεδο χωρίς να αλλοιώνεται η επιστημονική διάσταση του αντικειμένου. Έτσι αποκτούν οι μαθητές γνώσεις πέρα των προσφερομένων από το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου τους, ανακαλύπτουν τις δεξιότητές τους και ενισχύεται η φιλομάθεια.

Οι δράσεις του «Πανεπιστημίου Παιδιών προδιαγράφονται ή και πραγματοποιούνται από καθηγητές της ελληνικής και κυπριακής πανεπιστημιακής κοινότητας δίνοντας έμφαση στις καινοτόμες δράσεις.

Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» υλοποιείται από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο, όσο περίπου διαρκεί το σχολικό έτος.

Τη λειτουργία του «Πανεπιστήμιο Παιδιών»

​ ​

στηρίζουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας.

​Δείτε το πρόγραμμα 2017-2018 και επιλέξτε τις δράσεις που σας ενδιαφέρουν!

Το ταξίδι στη γνώση είναι έτοιμο!​

eXTReMe Tracker