«Ωχ τα νεφρά μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου

18 Απριλίου, 2016

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας φιλοξενεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου με την παράσταση «Ωχ τα νεφρά μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο του Μπάμπη Τσικληρόπουλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένας γλυκύς ύμνος στην ανθρώπινη φιλία και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.

Η διαχρονικότητά του το καθιστά διαρκώς επίκαιρο καθώς, το μόνο όπλο απέναντι στις όποιες επιβουλές κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι η θωράκιση των ανθρώπινων σχέσεων. Το τίμημα μπορεί καμιά φορά να είναι τα «όνειρα» ή τα «νεφρά»; Ένα έργο με χιούμορ, ειρωνεία, σάτιρα και πολύ, μα πάρα πολύ συγκίνηση.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Ο Μπούλης και ο Μητσάρας, ο Άμποτ και ο Κοστέλλο, ο Χονδρός και ο Λιγνός, Εκείνος και Εκείνος, και λίγο παραπέρα Βλαδίμηρος και Εστραγκόν. Κατά την άποψη μου ίσως το καλύτερο έργο του Τσικληρόπουλου. Στην κατηγορία των μεγάλων έργων της ελληνικής δραματουργίας. Ένας χείμαρρος κλαυσίγελου από την αρχή έως το τέλος… μια ποιητική διακειμενικότητα με εναλλαγές τραγικού και κωμικού… ένα έργο που αγγίζει σε βάθος τα ανθρώπινα συναισθήματα και παίζει με τις ευαίσθητες χορδές της καρδιάς και του μυαλού. Ένας ύμνος στην φιλία και τις διαπροσωπικές σχέσεις που είναι και το άπαν της ύπαρξης. Ένα εξωτικό όνειρο… ένας σκοτεινός τύπος… μια πόρνη… τα ορφανά και… ΩΧ ΤΑ ΝΕΦΡΑ!!! Κλάψαμε… γελάσαμε σε μια ατέρμονη εναλλαγή… ελπίζω να το βιώνουμε μαζί και στις παραστάσεις. Καλή θέαση!!!»

Γιώργος Κιουρτσίδης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κιουρτσίδης

Σκηνικά – κοστούμια: Χαρά Τσουβαλά

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ρούλα Αγγελίδου

Συντονισμός Παραγωγής: Πέτρος Κοκόζης

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Θανάσης Κεραμίδας (κύριος Νεφράς)

Κλειώ Δανάη Οθωναίου (Μαγδαληνή)

Τάσος Πεζιρκιανίδης (Μπούλης)

Σπύρος Σαραφιανός (Μητσάρας)

 

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Απριλίου στις 9 το βράδυ

 

Τιμές Εισιτηρίων:10 € και 8 €

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510.220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

Προπώληση εισιτηρίων από την Πέμπτη 21 Απριλίου, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566), 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00.

Nefra 1 Nefra 2 Nefra 3

eXTReMe Tracker