Το «Ηλέσιον» στο «Μικρό» Φεστιβάλ Τέχνης Πολιτισμού και Μουσικής σήμερα και αύριο στον Άγιο Νικόλαο

20 Απριλίου, 2012

Ελάτε να σμίξουμε …τον Άκρατο Οίνο με το Ειδύλλι. Όπως σμίγουν οι συγγενείς και οι φίλοι γύρω από το τραπέζι της Λαμπρής!

Πάσχα σημαίνει «πέρασμα». Από την δουλεία στην ελευθερία, από την αμαρτία στη λύτρωση, από τον χειμώνα στην άνοιξη κ.ο.κ.

Για όλους εμάς, που αγαπάμε να βρισκόμαστε στην «αγκαλιά» της Φύσης, αυτές οι μέρες είναι σημείο αναφοράς για το δύσκολο και τολμηρό πέρασμα: από το «εγώ» στο «εμείς» και από την γρήγορη πλαστική τροφή στην αγνή …που μυρίζει Ελλάδα! Πώς θα μπορούσε λοιπόν να στρωθεί το τραπέζι της Λαμπρής χωρίς την μεγάλη απόδειξη ότι το βήμα προς τη Φύση και τα δώρα της… είναι δική μας απόφαση; Αν το πιστέψουμε θα το καταφέρουμε. Το ΗΛΕΣΙΟΝ το πίστεψε και έτσι – λίγα χρόνια πριν- αναγεννήθηκε ο Αρχαιοελληνικός Οίνος χωρίς θειώδη, χημικά, φάρμακα ή χρώματα. Έτσι πέρασε στη σύγχρονη διατροφή μας, η μεγάλη παρακαταθήκη των προγόνων μας! Ελάτε να εξαγνιστούμε με το «μήνυμα» που έρχεται από τα παλιά και ευφραίνει την καρδιά του Ανθρώπου. Βάλτε κι άλλο κόκκινο στη γιορτή! Ας γεμίσουμε τα ποτήρια μας με «Γιοματάρι Κοκκινέλι» Ηλέσιον ! Ας συνεχίσουμε τη σπονδή, που μέλλεται να κρατήσει επί αιώνες. Με το ίδιο μεράκι που έφτασε την ψυχή της αμπέλου ως στις μέρες μας. Όπως θα σμίξουν οι συγγενείς και οι φίλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι, ας σμίξει και ο αρχαιοελληνικής οινοποίησης Άκρατος Οίνος με το Ειδύλλι (σταφυλόνερο) για να μας δώσει τον Κεκραμμένο Οίνο, που σήμερα ονομάζουμε κρασί… συνοδό προς την ψυχική μας ανάταση. Στο μήνα που δεν έχει «ρ», το κρασί θέλει νερό!

Τους συνοδοιπόρους και τα μέλη του ΗΛΕΣΙΟΝ, λοιπόν, μετα το Πάσχα τους περιμένει 20 & 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker