Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το Δήμο Καβάλας Υποτροφία «Hermann Kesten» σε συγγραφείς και δημοσιογράφους των αδελφών πόλεων από το Δήμο Νυρεμβέργης

30 Μαρτίου, 2010

Ο Δήμος Νυρεμβέργης για μια ακόμα χρονιά θα δώσει την υποτροφία «Hermann Kesten» σε συγγραφείς και δημοσιογράφους των αδελφών πόλεων. Η κοινή παραμονή των υπότροφων θα γίνει από τις 9 έως τις 23 Μαΐου 2010 στην αδελφή πόλη της Νυρεμβέργης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:

e-mail: Beate.Kreisl@stadt.nue rnberg.de – www.international.nuernberg.de

Επίσης, στη Διεύθυνση Τουρισμού και Ανάπτυξης της Δημωφέλεια, υπεύθυνη Μαρία Καροφυλλίδου – Τηλ. 2510 831388.

Για τα 950 έτη από την ίδρυση της Νυρεμβέργης το 2000 ο Δήμος Νυρεμβέργης για πρώτη φορά προκήρυξε την υποτροφία «Hermann Kesten Stipendium» για συγγραφείς και δημοσιογράφους από τις αδελφές πόλεις. Στο πνεύμα του διάσημου συγγραφέα και κοσμοπολίτη Hermann Kesten (1900-1996), ο οποίος πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στη Νυρεμβέργη, μέχρι τη στιγμή του διωγμού από τους Ναζί, και ο οποίος αργότερα ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης, ο Δήμος Νυρεμβέργης προσκαλεί προπάντων γράφοντες, αλλά και φωτογραφίζοντες και κινηματογραφίζοντες διανοούμενους από τις αδελφές πόλεις της Νυρεμβέργης σ’ όλο τον κόσμο να έρθουν στη Νυρεμβέργη και να μείνουν για δύο εβδομάδες.

Τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι οικοδεσπότες θεώρησαν ότι οι συναντήσεις των συμμετεχόντων στην υποτροφία «Hermann Kesten Stipendium» είναι πολύ πολύτιμη. Κατά το παρελθόν, μέσα από κοινές εμπειρίες και αμοιβαίες ανταλλαγές, παρήχθησαν εργασίες οι οποίες δείχνουν αντανακλάσεις της Νυρεμβέργης οι οποίες αναίρεσαν προκαταλήψεις και συνεισέφεραν στη δημιουργία μιας θετικής εικόνας. Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 17 πόλεις:

Αττάλεια (Τουρκία), Ατλάντα (ΗΠΑ), Μπρασώφ (Ρουμανία), Κόρδοβα (Ισπανία), Μπολόνια (Ιταλία), Κρακοβία (Πολωνία), Γκέρα (Γερμανία), Γλασκόβη (Σκωτία), Χαδέρα (Ισραήλ), Καβάλα (Ελλάδα), Χάρκοβο (Ουκρανία), Νίκαια (Γαλλία), Πράγα (Τσεχική Δημοκρατία), Σαν Κάρλος (Νικαράγουα), Σενζέν (Κίνα), Σκόπια (Fyrom), Βενετία (Ιταλία), Yong-In City (Κορέα)

Από κάθε πόλη θα προσκληθεί να συμμετέχει ένας υποψήφιος. Η υποτροφία προβλέπει 600 € για τον κάθε συμμετέχοντα. Οι προσκεκλημένοι θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε σπίτια ιδιωτών. Η Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τύπου και Πληροφόρησης θα οργανώσει ένα πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει διαλέξεις και συζητήσεις μεταξύ ειδικών, επισκέψεις σε αξιοθέατα, εκδρομές, καθώς και μια εβδομαδιαία συνέλευση. Ακόμη θα έρθουν σ’ επαφή με συναδέλφους τους από τη Νυρεμβέργη.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να δημοσιεύσουν τις εντυπώσεις τους από την παραμονή τους σε συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Νυρεμβέργη, καθώς και στα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας τους.

Σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει αυτή τους συμμετέχοντες στην υποτροφία. Σε περίπτωση που θα υποβληθούν περισσότερες αιτήσεις από μια αδελφή πόλη, θα επιλέξει έναν υποψήφιο.

 

 

 

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker