ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΛΕΩΝ

23 Φεβρουαρίου, 2021

Το Goethe-Institut Thessaloniki, σε συνεργασία με την ArtBOX Creative Arts Management και την ΔΕΘ-Helexpo και στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, διοργανώνουν δωρεάν εργαστήριο για κατοίκους πόλεων της Βορείου Ελλάδας. Για την πόλη της Καβάλας συμμετέχει ως φορέας η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και υλοποιείται διαδικτυακά. Εστιάζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα, και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται από ομάδα ειδικών από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, δημοσιογραφία, κινηματογράφο, φωτογραφία, πολιτιστική διαχείριση) που παρέχουν θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις για την αφήγηση -μικρών και μεγάλων- ιστοριών με διαφορετικά μέσα. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, το εργαστήριο καθοδηγεί τους συμμετέχοντες στην δημιουργία έργων που θα παρουσιαστούν σε ένα τελικό Φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2021, σε φυσικό χώρο στις συμμετέχουσες πόλεις, καθώς και στο διαδίκτυο – ανάλογα με τις συνθήκες. Το Tale of X Cities, τόσο μέσα από το εργαστήριο όσο και μέσα από το τελικό φεστιβάλ, φέρνει σε επαφή συμμετέχοντες και φορείς, δημιουργώντας ένα δίκτυο κοινοτήτων και φορέων των πόλεων της Βορείου Ελλάδας.

Η ομάδα ειδικών αποτελείται από τους:
—Έλλη Χρυσίδου, Εικαστικός – Υπεύθυνη του Εργαστηρίου
— Σώτη Τριανταφύλλου, Συγγραφέας – Λέγοντας ιστορίες – Do’s & Dont’s
— Αννίτα Μορδεχάι, Δημοσιογράφος – Συνέντευξη και προφορική ιστορία www.commonlab.info Σελίδα 1 από 7
— Στέφανος Τσακίρης, Φωτογράφος – Βασικές αρχές φωτογραφίας
— Αντώνης Βαλλινδράς, Κινηματογραφιστής – Βασικές αρχές κινούμενης εικόνας
— Xρήστος Σαββίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Πώς κάνω ένα Φεστιβάλ;
Την γενική διεύθυνση του προγράμματος έχουν η Διευθύντρια του Goethe- Institut Thessaloniki, Beate Koehler, και ο υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος του Goethe-Institut Thessaloniki, Άρης Καλόγηρος. Την επιμέλεια του προγράμματος έχει η ομάδα της ArtBOX – ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χρήστος Σαββίδης, η επιμελήτρια Λυδία Χατζηιακώβου και ο θεωρητικός τέχνης Δρ. Σωτήρης Μπαχτσετζής.

Λεπτομέρειες Συμμετοχής:
— Ημερομηνίες εργαστηρίου: 3 Μαρτίου – 19 Μαΐου
— Ημερομηνίες Φεστιβάλ: Ιούλιος 2021
— Ημέρες και ώρες συναντήσεων εργαστηρίου: κάθε Τετάρτη, 18:00-19:30 (εκτός Μεγάλης Τετάρτης)
— Το εργαστήριο υλοποιείται μέσω zoom. Δεν απαιτείται εγγραφή στην εφαρμογή. Θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες και υποστήριξη στους συμμετέχοντες, προκειμένου να εξοικειωθούν με την χρήση της εφαρμογής. — Δεν απαιτείται χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού για την παραγωγή των έργων.
— Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.
Τρόπος Υποβολής Ενδιαφέροντος Συμμετοχής:
— Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 26/02 συμπληρώνοντας τη φόρμα που είναι διαθέσιμη εδώ: https://www.commonlab.info/how-to-participationform.html.
— Ο πρώτος κύκλος του εργαστηρίου θα υλοποιηθεί μεταξύ 3/03-19/05/2021.
— Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετοχών, θα γίνει επιλογή με δυνατότητα συμμετοχής σε επόμενο κύκλο του εργαστηρίου.

Περισσότερες πληροφορίες:
ArtBOX, hello@artbox.gr , www.commonlab.info.

"Tale of X Cities" Trailer All in One / Storrytelling from ArtBOX on Vimeo.

eXTReMe Tracker