“Lowe”: Η μεγάλη ελπίδα της σουηδικής ποπ δίνει συναυλία στην Καβάλα

24 Φεβρουαρίου, 2011

ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ CAFÉ BAR “JAZZ ‘N’ ROCK”

Μάλιστα, η συναυλία της Τσικνοπέμπτης στο “Jazz ‘n’ Rock”, είναι η μοναδική που θα δώσουν οι “Lowe” στην ελληνική περιφέρεια

Η Καβάλα είναι ένας από τους συνολικά επτά σταθμούς της βαλκανικής περιοδείας των “Lowe”, οι οποίοι θα εμφανιστούν στις 8.30 το βράδυ στο café bar “Jazz ‘n’ Rock”. Η μεγάλη ελπίδα της σουηδικής ποπ, έχει προγραμματίσει μόνον μια συναυλία στην ελληνική περιφέρεια, αυτή της Καβάλας, αφού η άλλη εμφάνισή τους επί ελληνικού εδάφους θα γίνει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στο “SIX d.o.g.s. Club”. Επίσης το electro synth pop trio πέρασε ήδη από τρεις πόλεις της Βουλγαρίας (Βάρνα, Πλόντιφ και Σόφια), ενώ χθες και σήμερα επρόκειτο να περάσουν στην Τουρκία για συναυλίες σε Κωνσταντινούπολη και Ανδριανούπολη αντίστοιχα.

Οι “Lowe” που αύριο εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργήθηκαν το 2002 από τους Leo Josefsson (φωνητικά / κιθάρα), Rickard Gunnarsson (μπάσο), και Mehdi Bagherzadeh (πλήκτρα). Η μουσική τους μπορεί να περιγραφεί ως συναισθηματική ποπ, συνδυασμένη με ηλεκτρονικά στοιχεία. Τα τρία πρώτα singles τους, «The Vanishing», «Ahead Of Our Time» και «Hear me Out» γρήγορα τους έδωσαν τον τίτλο ως «η νέα ελπίδα για τη σουηδική ποπ» και μάλιστα τους παρομοιάζουν με καλλιτέχνες όπως οι “Depeche Mode”, “New Order”, “Keane” και “A – ha”.

Ο Mehdi έφυγε από το συγκρότημα στις αρχές του 2009, με τους Leo και Rickard να συνεχίζουν ως δίδυμο μέχρι τη στιγμή που ο Tobias Ersson, προχώρησε στο γκρουπ την άνοιξη του 2009, μετά από εκτεταμένες περιοδείες στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Τουρκία.

Σήμερα η μουσική των “Lowe” έχει λάβει αναγνώριση εντός και εκτός σουηδικών συνόρων. Έχουν κερδίσει το βραβείο «Newcomer Of The Year» στα σκανδιναβικά εναλλακτικά «Music Awards» το 2005, και ήταν επίσης η μόνη μπάντα υποψήφια σε τρεις κατηγορίες, “Newcomer Of The Year”, “Best Song” και “Best Album”. Το 2005 το συγκρότημα συμμετείχε στο tribute αφιέρωμα στους «Camouflage», με το τραγούδι “That Smiling Face”.

Ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2010, οι “Lowe” έχουν κυκλοφορήσει αρκετά single από το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ τους με την ονομασία “Evolver” που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker