Υποστήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων / Γυναικείων Οργανώσεων

22 Αυγούστου, 2011

Δέσμη αλληλοσυμπληρούμενων ενεργειών, οι οποίες θα αφορούν τουλάχιστον σε έναν (1) από τους παρακάτω τομείς:

  • Πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας κατά των γυναικών, και αρωγή θυμάτων έμφυλης βίας.
  • Υποστήριξη γυναικών κοινωνικά ευπαθών ομάδων, όπως μεταναστριών, προσφύγων, φυλακισμένων, αποφυλακισμένων, γυναικών Ρομά, γυναικών με αναπηρία κ.ά.
  • Καταπολέμηση των στερεοτύπων των φύλων και των έμφυλων κοινωνικών ρόλων, όπως προβάλλονται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  • Τομείς ένταξης της οπτικής του φύλου με καινοτόμο χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα το περιβάλλον, η κοινωνία της γνώσης, ο πολιτισμός, η έρευνα, η επιστήμη, η τέχνη κ.ά.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

Περιοχή υλοποίησης

Ολόκληρη η Ελλάδα

Κατηγορία δικαιούχων

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Άλλα νομικά πρόσωπα

Σε ποιους απευθύνεται

  • Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
  • Γυναικείες Οργανώσεις

Όροι και προϋποθέσεις

1. Κάθε Μ.Κ.Ο./Γ.Ο. μπορεί να υποβάλει ένα (1) Σχέδιο Δράσης. 2. Για την υλοποίηση του κάθε Σχεδίου …

Τι χρηματοδοτείται

Α. Κάθε Σχέδιο ράσης πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά:

Ενέργειες συμβουλευτικής, πληροφόρησης, στήριξης γυναικών

και τουλάχιστον μία (1) από τις παρακάτω κατηγορίες ενεργειών:

  • Ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού (εκδόσεις, περιοδικά, φυλλάδια, οργάνωση/ψηφιοποίηση αρχείων κ.ά.)
  • Συνέδρια – σεμινάρια – ημερίδες – θεματικές συναντήσεις ανταλλαγής εμπειριών – εργαστήρια (workshops) με την ενεργό εμπλοκή των αρμόδιων κατά περίπτωση τοπικών φορέων και οργανώσεων, με στόχο, ενδεικτικά, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, καθώς και τη διάχυση της πληροφόρησης μεταξύ ΜΚΟ, γυναικείων οργανώσεων και άλλων φορέων.

Β. Οι προτεινόμενες ενέργειες πρέπει να έχουν τα παρακάτω γενικά χαρακτηριστικά:

  • Να αποτελούν αυτοτελή δράση σε σχέση με τη γενικότερη δραστηριότητα του φορέα ή και επέκτασή της.
  • Να είναι πλήρως εξειδικευμένες και τεκμηριωμένες.
  • Να είναι χρονικά προσδιορισμένες.
  • Να έχουν σαφή και αποτιμώμενα αποτελέσματα.

Προϋπολογισμός

€ 3.680.000

Περίοδος υποβολής

από 22/7/2011 έως 15/9/2011

α) Τα Σχέδια Δράσης θα υποβάλλονται σε σφραγισμένο φάκελο στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Κ.Π.Σ. 2000-2006, Ε.Σ.Π.Α. και λοιπών Συγχρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Κοραή 4, 105 64 Αθήνα, 2ος όροφος, Γραφείο Πρωτοκόλλου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (09:00 μέχρι 17:00), συνοδευόμενα από διαβιβαστικό έγγραφο, το οποίο πρέπει να είναι επικολλημένο πάνω στον φάκελο, προκειμένου να πρωτοκολληθεί, με συνημμένη μέσα σε φάκελο τη συμπληρωμένη Αίτηση Χρηματοδότησης (σύμφωνα με το Υπόδειγμα) και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

β) Τα Σχέδια Δράσης μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς στην παραπάνω διεύθυνση με συστημένη επιστολή. Σε αυτή την περίπτωση, ως ημερομηνία υποβολής του Σχεδίου Δράσης λογίζεται η ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου.

γ) Οι αιτήσεις που παραλαμβάνονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής φυλάσσονται σφραγισμένες μέχρι την ημερομηνία και ώρα αποσφράγισης. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα παραλαμβάνονται ή εφόσον παραληφθούν δεν θα αποσφραγίζονται.

δ) Τα Σχέδια Δράσης υποβάλλονται εις διπλούν, ένα πρωτότυπο και ένα αντίγραφο, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή. Σε κάθε σελίδα του πρωτοτύπου θα γράφεται η λέξη «ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ» μονογραμμένη και αυτό θα αποτελεί το επικρατέστερο του αντιγράφου, σε περίπτωση διαφοράς μεταξύ τους. Η αρίθμηση των σελίδων κρίνεται απαραίτητη. Σε περιπτώσεις που παραλείφθηκε αρίθμηση σελίδων η Επιτροπή Αξιολόγησης αποφασίζει για την αποδοχή της πρότασης, εφόσον δεν αλλοιώνεται το περιεχόμενο της πρότασης.

ε) Γλώσσα σύνταξης των προσφορών είναι η ελληνική. ?ικαιολογητικά που έχουν συνταχθεί σε άλλη γλώσσα πρέπει να συνοδεύονται από νόμιμη μετάφραση.

Σχετικά αρχεία

eXTReMe Tracker