Υποδοχή Θεσσαλονικέων ποδηλατών στην Καβάλα – Για την προώθηση της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας»

27 Ιουλίου, 2011

Δέκα ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη, που συμμετέχουν εθελοντικά σε μια από τις δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση του τίτλου της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεότητας 2014», υποδέχθηκε χθες (26/7) στο δημαρχείο Καβάλας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επικοινωνίας Χριστόδουλος Μιχαλάκης (φωτό). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, της μεγαλύτερης πλατφόρμας μη κυβερνητικών οργανώσεων νεολαίας στην Ευρώπη, που -σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- απονέμει τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» σε πόλεις που παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, ιδεών, προτάσεων και συνεργασίας για τους νέους σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για ένα χρόνο.
Είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, ακολούθησε το 2010 το Τορίνο, φέτος φιλοξενείται στην Αμβέρσα του Βελγίου, του χρόνου στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, το 2013 στο Μάριμπορ της Σλοβενίας και το 2014 ο δήμος Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να έρθει στη βόρεια Ελλάδα -και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν χθες το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και, κάνοντας στάσεις σε όλες τις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα καταλήξουν στον Άρδα στην ετήσια συνάντηση νεολαίας.
Ο κ. Μιχαλάκης συνεχάρη τους ποδηλάτες γι’ αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία και απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του δήμου Θεσσαλονίκης, δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Ελευθεριάδη, του τόνισε πως ο δήμος Καβάλας στηρίζει την προσπάθεια της συμπρωτεύουσας να διεκδικήσει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
Στα όρια του δήμου Καβάλας τους ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη συνόδευσαν μέχρι την πόλη ποδηλάτες από τον καβαλιώτικο σύλλογο ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ.
Πηγή:www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker