Τριήμερο σεμινάριο από τον Αθλητικό Σύλλογο AIKIDO «Αρμονία» Καβάλας

25 Νοεμβρίου, 2011

Ο Αθλητικός Σύλλογος AIKIDO Καβάλας «Αρμονία», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνει το ετήσιο σεμινάριο του. Οι μαθητές του sensei, Χρυσοβέργη Βασίλογλου, θα υποδεχτούν τον sensei, Άνταμ Αντάμσκι, από το kobukan dojo της Αθήνας τόσο για να διδαχθούν νέες τεχνικές, όσο και για να εξελίξουν τις ήδη γνωστές, όπως τις διδάχθηκαν από τον sensei Βέργη. Το σεμινάριο θα διαρκέσει τρεις ημέρες, αρχίζοντας από σήμερα Παρασκευή, έως και την Κυριακή και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει από κοντά την τέχνη του aikido.

Aikido

Το AIKIDO (Αϊκίντο) είναι μία πολεμική τέχνη. Με την κατάλληλη εξάσκηση παρέχει τα εφόδια για την αντιμετώπιση μιας σύγκρουσης. Ο ιδρυτής του, ο Μοριχέϊ Ουεσίμπα (Morihei Uyeshiba), παρ’ όλη την τεχνική του υπεροχή, αμφισβήτησε την αξία μιας τέχνης που βασιζόταν στη νίκη έναντι των άλλων. Ο αγώνας του με αυτό το δίλημμα, τον οδήγησε στην κατανόηση που σήμερα αποτελεί το θεμέλιο του σύγχρονου AIKIDO, μιας πολεμικής τέχνης υψηλής αισθητικής και εκπληκτικής ισχύος. Για να ασχοληθεί κάποιος με το aikido, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σωματικά προσόντα. Στην εκπαίδευση δεν παίζουν ρόλο το μέγεθος, η ταχύτητα, η δύναμη, το φύλο, ακόμα και η ηλικία. Αυτό συμβαίνει, διότι το aikido χρησιμοποιεί τη δύναμη του επιτιθέμενου για την εξουδετέρωση του, καθώς και την εσωτερική του ενέργεια (ΚΙ). Η ενέργεια του επιτιθέμενου οδηγείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελεγχθεί η επίθεση και να αποβεί ακίνδυνη για όλους. Είναι απαραίτητα, όμως, τα ψυχικά και τα πνευματικά προσόντα. Για να προχωρήσει ένας μαθητής σε ουσιαστική εκμάθηση του aikido, πρέπει εκτός από υπομονή και επιμονή, να διαθέτει χρόνο για να ασχοληθεί τόσο με τις σωματικές, όσο και με τις πνευματικές ασκήσεις.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

O Sensei Χρυσοβέργης Βασίλογλου εκπαιδεύτηκε επί σειρά πολλών ετών στο Aikido κατακτώντας 3 Dan. Έλαβε μέρος σε πολλά σεμινάρια με δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εξασκήθηκε με το “Kick Boxing” και την “Πάλη Υποταγής”, με στόχο την πληρότητα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας σε όλες τις καταστάσεις. Με την πολυετή εξάσκηση και πείρα στην τέχνη του Aikido, στηρίχθηκε στη φιλοσοφία της και δημιούργησε τον πρωτοπόρο Αθλητικό Σύλλογο “Αρμονία” στην πόλη της Καβάλας. Πληροφορίες θα παρέχονται στο γυμναστήριο του συλλόγου: Παρασκευή 25/11 (16:30-19:00), Σάββατο 26/11 (17:00-20:00) και Κυριακή 27/11 (11:00-13:30), στην οδό Κ. Βασιλείου 1 (απέναντι από το Καρνάγιο).

Πηγή: www.k-tipos.gr

 

eXTReMe Tracker