Το Τ.Ε.Ι. Καβάλας – «Φυτώριο» παραγωγής στελεχών για την Kavala Oil

22 Ιουνίου, 2012

«Το Τ.Ε.Ι. Καβάλας δεν είναι μόνο ένα σπουδαίο επιστημονικό εργαλείο για την πόλη μας, αλλά είναι και μια σπουδαία «βιομηχανία». Και πρέπει να τη στηρίξουμε αυτή τη «βιομηχανία», επεσήμανε ο πρόεδρος της “Kavala Oil”, Βαγγέλης Παππάς, ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού, να μεγαλώσει και να καταφέρει να σταθεί δυναμικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον κόσμο». Σήμερα, στην “Kavala Oil” εργάζονται, σε διάφορες θέσεις, ογδόντα απόφοιτοι του Τ.Ε.Ι.
Σε σημαντικό τροφοδότη της εταιρείας “Kavala Oil” εξελίσσεται το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Καβάλας και ειδικότερα το τμήμα τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ένας αξιόλογος αριθμός αποφοίτων του τμήματος εργάζεται σήμερα στην “Kavala Oil”, προσφέροντας τις γνώσεις που πήραν στη διάρκεια των σπουδών τους. Η “Kavala Oil”, όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Παππάς, θεωρώντας την ύπαρξη του Τ.Ε.Ι. ζωτικής σημασίας για τον τόπο και την οικονομία του, αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα την εκπαιδευτική του δραστηριότητα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, λοιπόν, ανακοινώθηκε επίσημα η υλοποίηση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη διοίκηση και στην τεχνολογία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα θα αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα διαρκέσει 13 μήνες (έως τον Οκτώβριο του 2013). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στις 4.000 ευρώ και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Εκπαίδευση στην πράξη

Στη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τις χερσαίες εγκαταστάσεις της “Kavala Oil”, καθώς και τις εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόλπο της Καβάλας. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν στελέχη της εταιρείας, να τους μιλούν για τη διαδικασία της άντλησης των κοιτασμάτων στην πράξη. Με αφορμή την παραπάνω συνεργασία, δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του προέδρου του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, Θανάση Μητρόπουλου, ο οποίος είπε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω την «Ενεργειακή Αιγαίου» και την “Kavala Oil”, γιατί στην προσπάθεια που κάνει το τμήμα τεχνολογίας πετρελαίου του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, σε ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, μας παραχώρησαν δύο υποτροφίες, μία για κάποιο σπουδαστή απ’ όλη την Ελλάδα και μία για κάποιο Καβαλιώτη σπουδαστή, αλλά και όχι μόνο. Κυρίως, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τις δύο εταιρείες, για την ενεργό συμμετοχή τους στην υλοποίηση αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος, με την παροχή του επιστημονικού δυναμικού και των εγκαταστάσεων τους. Η Καβάλα είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που έχει εξέδρες άντλησης πετρελαίου και συνεπώς μέσα από αυτή τη συνεργασία θα εκπαιδευτούν με τον καλύτερο τρόπο οι φοιτητές μας. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, να επισημάνω, είναι επαγγελματικό. Ένα κομμάτι του αφορά μηχανικούς πετρελαίου και μπορεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να βρούνε μία θέση εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τον πρόεδρο της “Kavala Oil”, τον κύριο Παππά, για το μεγάλο ενδιαφέρον του για το Τ.Ε.Ι., την πόλη και το τμήμα τεχνολογίας πετρελαίου. Είναι πραγματικά συγκινητική η προθυμία του να μας βοηθήσει».

Σπουδαία «βιομηχανία» το Τ.Ε.Ι. Καβάλας

Ο πρόεδρος της “Kavala Oil”, Βαγγέλης Παππάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για εμάς, τον όμιλο των εταιρειών «Ενεργειακή Αιγαίου» και “Kavala Oil”, το Τ.Ε.Ι. Καβάλας δεν είναι μόνο ένα σπουδαίο επιστημονικό εργαλείο για την πόλη μας, αλλά είναι και μια σπουδαία «βιομηχανία». Και πρέπει να τη στηρίξουμε αυτή τη «βιομηχανία», γιατί χιλιάδες σπουδαστές βρίσκονται εδώ στην πόλη, σπουδάζουν για να αποκτήσουν εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία τους και προσφέρουν στην τοπική οικονομία. Υποστηρίζουμε, λοιπόν, την προσπάθεια του μεταπτυχιακού προγράμματος έμπρακτα, παρέχοντας τις εγκαταστάσεις, το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό και δύο υποτροφίες για τη στήριξη δύο μεταπτυχιακών σπουδαστών. Πιστεύω ότι το Τ.Ε.Ι. Καβάλας πρέπει να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού, να μεγαλώσει και να καταφέρει να σταθεί δυναμικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον κόσμο. Θα στηρίξουμε το πρόγραμμα και το τμήμα τεχνολογίας πετρελαίου, έτσι ώστε να «παράγουμε», μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, νέα στελέχη καταρτισμένα, έτοιμα να προσφέρουν στην παραγωγή». Τέλος, ο Αχιλλέας Χριστοφορίδης, προϊστάμενος και καθηγητής στο τμήμα τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, είπε τα παρακάτω: «Εκπροσωπώντας το τμήμα τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τον κύριο Παππά, για τη διαρκή συμπαράσταση του προς το τμήμα, όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα τώρα, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που θα λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Ο κύριος Παππάς είναι απόφοιτος του τμήματος μας και πολλά χρόνια εργαστηριακός συνεργάτης του. Στην “Kavala Oil” κάνουν, κάθε χρόνο, αρκετοί σπουδαστές μας την πτυχιακή τους εργασία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων μας εργάζονται εκεί. Ευχαριστούμε, για μία ακόμα φορά, τον κύριο Παππά και την “Kavala Oil” για τη συμπαράσταση τους». Περισσότερες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρέχονται στην ιστοσελίδα: http://msc.petrotech.teikav.edu.gr

Από: Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker