Το σκάφος του ΝΟΚ «Καλυψώ» στους αγώνες «Βότσεια 2010”

27 Οκτωβρίου, 2010

Πραγματοποιήθηκε στον κόλπο του Θερμαϊκού και με την συμμετοχή των τριών Ναυτικών Ομίλων της Θεσσαλονίκης  Ν.Ο.Θ., Ν.Ο.Α.Θ και Ν.Α.Ο.Κ.Θ, το 1ο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θαλάσσης “ΒΟΤΣΕΙΑ 2010”. Πρόκειται για μια καινούρια διοργάνωση, προς τιμήν του Ναυάρχου ΒΟΤΣΗ και υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, που έγινε τα Σαββατοκύριακα 16/17 και 23/24 Οκτωβρίου 2010 με την συμμετοχή 28 σκαφών σε 3 κλάσεις, 5 στην IRC, 15 στην ORCi και 8 στην ORC club.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο των αγώνων συμμετείχε και το σκάφος του Ν.Ο. Καβάλας ΚΑΛΥΨΩ, με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Γκριτζελάκη και πλήρωμα τους Πασσαλίδη Γιάννη, Πανδράκη Βαγγέλη, Σιμσιράκη Αντώνη, Θαγγόπουλο Θαλασσινό, Βουλγαρίδου Μαρία και Μπουφίδου Ελένη. Το σκάφος του ΝΟΚ, προκριμένου να πάρει μέρος στους αγώνες, ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, απόσταση 165 ν.μ. με άσχημες καιρικές συνθήκες, άνεμο μέχρι 7 μποφόρ, φτάνοντας μετά 23 ώρες. Χαρακτηριστικό των αγώνων ήταν η χαμηλή ένταση του ανέμου, σε βαθμό ώστε την Κυριακή το Καλυψώ να είναι το μόνο σκάφος που κατάφερε να τερματίσει μέσα στο χρονικό όριο τερματισμού και να βαθμολογηθεί.
Οι ιστιοδρομίες έγιναν κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης, γιατί, όπως αναφέρει το διαφημιστικό σποτάκι, “Η Θεσσαλονίκη έχει θάλασσα για ιστιοπλοΐα”.  Κάτι που προβάλει τα τελευταία χρόνια κι ο Ν.Ο. Καβάλας στην πόλη μας με το Φθινοπωρινό του Κύπελλο. Η Καβάλα έχει θάλασσα για ιστιοπλοΐα.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων τα σκάφη συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης μπροστά στο άγαλμα του ναυάρχου Βότση, όπου ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης κατάθεσε στεφάνι. Αμέσως μετά δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα με χαμηλές συνθήκες ανέμου. Στην ιστιοδρομία αυτή το Καλυψώ του Χριστόφορου Γκριτζελάκη πήρε την 1η θέση στην κλάση του και ήταν το μοναδικό σκάφος της κλάσης που τερμάτισε.
Η τελετή απονομής έγινε κατά τη διάρκεια δεξίωσης στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Διοίκησης Β. Αιγαίου.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker