Το σεμινάριο φωτογραφίας «The Lightcraft Show» ολοκληρώνεται αρχές Δεκεμβρίου

28 Νοεμβρίου, 2012

Το μονοήμερο σεμινάριο φωτογραφίας «The Lightcraft Show» κλείνει τον κύκλο του για το τρέχον έτος με μία τελευταία διοργάνωση στην Καβάλα, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» (09.30 – 20.00) και τις συμμετοχές να υποβάλλονταν και να γίνονται δεκτές βάσει σειράς προτεραιότητας.

Το «Lightcraft Show» είναι ένα μονοήμερο σεμινάριο φωτογραφίας που απευθύνεται σε αρχάριους και έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε αρχάριους φωτογράφους να απογειώσουν τις φωτογραφικές τους ικανότητες. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν πρακτικά μυστικά «που είναι γνωστά εδώ και χρόνια στους φωτογραφικούς κύκλους», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, μυστικά που θα τους επιτρέψουν να βελτιώσουν με άμεσα αποτελέσματα τις «φωτογραφικές τους ικανότητες» είτε είναι κάτοχοι compact φωτογραφικής μηχανής είτε DSLR. Σε επίπεδο θεματολογίας, στο πλαίσιο του σεμιναρίου διδάσκονται τρόποι αξιοποίησης της φωτογραφικής μηχανής, πώς να χειρίζονται αποτελεσματικά τις δυνατότητες και λειτουργίες της με στόχο καλύτερες φωτογραφίες, καθώς και πρακτικοί τρόποι για λήψη φωτογραφιών «ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες», καθώς και σε τι διαφέρει και χρησιμεύει ένας φακός (σε τι είδους λήψεις αρμόζει καθένας περισσότερο). Ως προς το περιεχόμενο των φωτογραφιών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν, στην ενότητα «καλύτερα πορτραίτα», πώς να φωτογραφίζουν ανθρώπους ανεξάρτητα από το αν είναι ένα άτομο ή πολλά, πώς να αποτυπώνουν τοπία, αλλά και πώς να αποφεύγουν και να αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα στο τεχνικό κομμάτι.

Τέλος, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου γίνεται εκτενής παρουσίαση έγκυρων ιστοσελίδων στις οποίες ο μαθητευόμενος φωτογράφος μπορεί να εμφανίζει φωτογραφίες του αλλά και να βλέπει φωτογραφίες άλλων με σκοπό να βελτιωθεί (και σύνθημα «Ώρα να ξεγράψεις το flickr!»).

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker