Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας τιμά τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο

16 Φεβρουαρίου, 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΟΣΚΑΡ»

Μάλιστα ο Θεσσαλονικιός που υπέγραψε πολλές μεγάλες επιτυχίες στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του ’70 ως σήμερα, με τη σειρά του θα τιμήσει το Μουσικό Σχολείο με τον ερχομό του στην Καβάλα

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, τιμά έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, ο οποίος θα βρεθεί στην Καβάλα, για να παρακολουθήσει μια συναυλία στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του. Η συναυλία που θα φιλοξενηθεί στο κινηματοθέατρο «Όσκαρ» θα αρχίσει στις 8 το βράδυ.

Ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1954 Γιώργος Χατζηνάσιος, σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό Ωδείο, για να κάνει έπειτα μετεκπαίδευση στη σύνθεση και την ενορχήστρωση στο Παρίσι. Δισκογραφικά έκανε τα πρώτα του βήματα στις αρχές της δεκαετίας το ’70 με τη Μαρινέλλα να τραγουδά τα “Κρίμα το μπόι σου” και “Κατηγορώ”, αλλά και τα “Συμβιβαζόμαστε”, “Θα ‘θελα να ήσουν”, “Σήμερα”, “Δεν είναι που φεύγεις”, “Παιδί απ’ την Ανάβυσσο”, “Να παίζει το τρανζίστορ”, “Δεν φταίμε εμείς”, “Είσαι Ποτάμι”, “Καμιά φορά” κ.α. Επίσης συνεργάστηκε επίσης με τον Γιάννη Πάριο, σε επιτυχίες όπως “Τι θέλεις να κάνω”, “Συγνώμη που σ’ αγάπησα πολύ”, “Όλα μας τα πλούτη”, “Που θα πάει, που”, “Ποιος να συγκριθεί μαζί σου”, “220 Volt”, “Γι’ αυτό σου λέω πάμε”, “Επίθεση αγάπης”, κ.α.

Άλλες μεγάλες φωνές με τις οποίες συμπορεύτηκε καλλιτεχνικά είναι η Δήμητρα Γαλάνη(“Ήταν μια φορά κι έναν καιρό”, “Τα γαλάζια σου γράμματα”, “Ζω”, “Αν μ’ αγαπάς φίλα σταυρό”, “Σ’ όποιον αρέσουμε”, “Θα σ’ αγαπώ”, “Δεν έχουμε να πούμε τίποτα”, “Το γρανάζι”), ο Σταμάτης Κόκοτας(“Να ‘ χα τα χρόνια σου”, “Σ’ αγάπησα για μια φορά”, “Μια παρένθεση και μόνο”, “Ο τρόπος που σ’ αγάπησα”), καθώς και οι Μανώλης Μητσιάς, Νάνα Μούσχουτη, Στράτος Διονυσίου, Βίκυ Μοσχολιού, Δημήτρης Μητροπάνος, Τάνια Τσανακλίδου, Γιάννης Κούτρας, Αλέξια, Μιχάλης Χατζηγιάννης κ.α.

Η δισκογραφία του αποτελείται από άλμπουμ όπως “Διαδρομή”, “Άσπρο Μαύρο”, “Έχει ο Θεός”, “Η Μαρινέλλα του σήμερα”, “Για σένα τον άγνωστο”, “Αντιθέσεις”, “Λεύκωμα”, “Μάθημα σολφέζ”, “Επίθεση αγάπης”, “Η ενδέκατη εντολή”, “Εικόνες”, “Great Greek Composers” κ.ά. ενώ έχει γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο φημισμένο “Carnegie Hall” της Νέας Υόρκης το 1972, καθώς και στο “Concert House” της Βιέννης το 1973. Τέλος, έχει τιμηθεί με “Χρυσό Δίσκο” το 1975, “Χρυσή Νότα” από την εταιρία International Phonogram, Β’ Βραβείο σύνθεσης και ενορχήστρωσης στο 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και βραβείο “Rose D’ Or” το 1980 για το τραγούδι “Όταν γύρω νυχτώνει”.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker