Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας προσκαλεί τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Στάθη Λιβαθηνό

10 Φεβρουαρίου, 2011

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ»

Είναι η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων με σημαντικούς δημιουργούς του ελληνικού θεάτρου και θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Στάθης Λιβαθηνός, είναι ο πρώτος καλεσμένος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για το σεμινάριο με τίτλο «Εισαγωγή στη σκηνοθεσία». Ο Αθηναίος δημιουργός θα βρεθεί στην Καβάλα και το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» αυτή την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό. Η κυριακάτικη εκδήλωση με τον κ. Λιβαθηνό, θα περιλαμβάνει από τη μία αναφορές στο έργο του και από την άλλη διάλογο με τον σκηνοθέτη, με τον Στάθη Λιβαθηνό, να είναι έτοιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, αλλά και να συζητήσει γενικότερα διάφορες απορίες με τους παρευρισκομένους.

Θυμίζουμε πως ήδη το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχει προγραμματίσει άλλο ένα θεατρικό σεμινάριο για το μήνα που διανύουμε, μια και από το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τρίτη 1 Μαρτίου, θα διοργανώσει ένα σεμινάριο υποκριτικής με τίτλο «Η τεχνική του αφηγηματικού λόγου στην υποκριτική», με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, να διδάσκει βασιζόμενος στο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, με τίτλο «Το αμάρτημα της μητρός μου».

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε απευθυνόμενοι σε ώρες γραφείου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας (οδός Φιλίππου 4, τηλ. 2510 220876 και 2510 220877).

Λίγα λόγια για τον Στάθη Λιβαθινό

Ο Στάθης Λιβαθινός, είναι Έλληνας ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Πέλου Κατσέλη και της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ σπούδασε σκηνοθεσία στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου της Μόσχας.

Από το 2001 έως το 2007 υπήρξε υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και του Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας. Υπό τη διεύθυνσή του η Πειραματική Σκηνή γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση.

Οι παραστάσεις που ανέβασε εκεί μαζί με τους στενούς του συνεργάτες – τον ποιητή Στρατή Πασχάλη, το μουσικό Θοδωρή Αμπαζή, τη σκηνογράφο Ελένη Μανωλοπούλου – και την ομάδα των ηθοποιών που συγκέντρωσε – Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Βασίλης Ανδρέου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Ναυπλιώτου, Μαρία Σαββίδου κ.α. – δημιούργησαν μεγάλη αίσθηση στο θεατρικό χώρο και έγιναν πόλος έλξης του κοινού. Η παράσταση μάλιστα, της Πειραματικής Σκηνής με τη διασκευή του «Ηλίθιου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, αναδείχθηκε καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2006 – 2007 από τους αναγνώστες του περιοδικού «Αθηνόραμα». Το 2009 σκηνοθέτησε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τον «Βασιλιά Ληρ» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, και τιμήθηκε με το βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου των Κριτικών Θεάτρου για το 2009.

Σήμερα συνεργάζεται με διάφορους θιάσους ως ελεύθερος σκηνοθέτης.

Τέλος, μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις όπως «Πεθαίνω σα χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, «Το κτήνος στο φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι, «Πριν την αποχώρηση» του Τόμας Μπέρνχαρντ, «Φρεναπάτη» του Τόνι Κούσνερ (βασισμένο στην «Κωμική ψευδαίσθηση» του Πιερ Κορνέιγ), «Οικόπεδα με θέα» του Ντέιβιντ Μάμετ, «Αγάπης αγώνας άγονος» του Σαίξπηρ, «Μήδεια» του Ευριπίδη, «Βάσα» του Μαξίμ Γκόρκι, «Ένας ήρωας, το καμάρι της Δύσης» του Τζόν Μίλινγκτον Σινγκ κ.α.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker