Το «STAR CLIPPER», επισκέφτηκε χθες το λιμάνι της Καβάλας

10 Ιουνίου, 2011

Το επιβατικό λιμάνι της Καβάλας επισκέφτηκε χθες στις 7 το πρωί το ιστιοφόρο – κρουαζιερόπλοιο «STAR CLIPPER», με σημαία Μάλτας, το οποίο μετέφερε 53 Αμερικανούς επιβάτες. 
 
Το κρουαζιερόπλοιο που απασχολεί πλήρωμα 75 ατόμων (Φιλιππίνες, Ινδία, Ινδονησία, Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία), έφτασε στο λιμάνι της Καβάλας, από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το Κουρσάντασι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας προσκόμισε το Λιμεναρχείο Καβάλας, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έχει μήκος 111,57 μέτρα και έχει επισκεφτεί άλλη μία φορά το λιμάνι της πόλης.

Ο καπετάνιος του πλοίου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και έδεσε κανονικά, ενώ ο χώρος ήταν καθαρός και τα δίχτυα των ψαράδων μαζεμένα, όπως είχε συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι ιδιοκτήτες των καϊκιών με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχθηκαν στελέχη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» προσφέροντας τους τοπικά γλυκίσματα και έντυπο πληροφοριακό υλικό. Στη συνέχεια οι επιβάτες επισκέφθηκαν την παλιά πόλη και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ενώ ακολούθησαν και τη διαδρομή του Απόστολου των Εθνών Παύλου από την Καβάλα μέχρι τους Φιλίππους.

Το «STAR CLIPPER» απέπλευσε από το λιμάνι της Καβάλας χθες το απόγευμα στις 6 μ.μ., με προορισμό το Τσανάκαλε της Τουρκίας.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker