Τουρισμός Κρουαζιέρας Ευκαιρία επαφών η έκθεση Cruise & Tourism, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης

26 Ιουλίου, 2011

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής διοργανώνει συνάντηση εργασίας με τους φορείς της πόλης, με θέμα: «Τουριστική Στρατηγική και Τουριστική Ταυτότητα της Καβάλας στη σύγχρονη εποχή. Προετοιμασία της συμμετοχής της Καβάλας στην έκθεση Cruise & Tourism».
Η συνάντηση έχει οριστεί για αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου 2011 και ώρα 13.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι παρακάτω εμπλεκόμενοι φορείς: θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, πρόεδρος Επιμελητηρίου, πρόεδρος ΟΛΚ, πρόεδρος Ξενοδόχων, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου, πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων, πρόεδρο ΤΕΕ – ΤΑΜ, πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα ανατολικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δήμου Καβάλας, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Η έκθεση Cruise & Tourism

Η έκθεση Cruise & Tourism, θα διοργανωθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 3 και 4 Οκτωβρίου, από την εταιρεία New Genesis. Η θεματική έκθεση αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας. Μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, με τις οποίες μπορούμε να προγραμματίσουμε συναντήσεις διάρκειας 15 λεπτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εταιρείες:
• Royal Caribbean Cruises Ltd. Με 38 πλοία σε λειτουργία και 6 υπό κατασκευή. Δραστηριοποιείται με προορισμούς στην Αλάσκα, Ασία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Πρόσφατα, αντιπροσωπεία της εταιρείας επισκέφτηκε την Καβάλα, την οποία και θεωρεί εν δυνάμει προορισμό για τα πλοία της. Η εταιρεία είναι Αμερικανικών συμφερόντων.
• AIDA Cruises. Διαθέτει 8 πλοία σε λειτουργία και 2 υπό κατασκευή. Η εταιρεία είναι Αμερικάνικων συμφερόντων.
• Holland America Line’s. Διαθέτει 15 πλοία μεσαίου μεγέθους, ενώ δραστηριοποιείται στην Καραϊβική, Αλάσκα, Ανταρτική, Ευρώπη, Μεξικό, Β. Αμερική, Παναμά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ασία. Η εταιρεία είναι Ολλανδικών συμφερόντων.
• Pullmantur Cruises. Η εταιρεία είναι θυγατρική της Royal Caribbean Cruise, με έδρα την Μαδρίτη.
• Costa Cruises. Διαθέτει 14 πλοία σε λειτουργία ενώ κατασκευάζει 2 καινούργια, με προορισμούς της Μεσογείου, Β.Ευρώπης, Βαλτική, Καραϊβική, Ν.Αμερική, Ην.Αραβικά Εμιράτα, Άπω Ανατολή, Ινδικό Ωκεανό. Η εταιρεία είναι Ιταλικών συμφερόντων.
• Norwegian Cruise. Διαθέτει 11 πλοία, με έντονο προσανατολισμό την χειμερινή κρουαζιέρα. Η εταιρεία είναι Νορβηγικών συμφερόντων.
• Louis Cruises. Διαθέτει 10 πλοία, δραστηριοποιείται από τα λιμάνια της Γένοβας και της Μασσαλίας σε προορισμούς της Μεσογείου και της Β.Αφρικής. Είναι Ελληνικών συμφερόντων, ενώ δύο από τα πλοία της έχουν μισθωθεί από την εταιρεία Thomson Cruises που ανήκει στον όμιλο TUI Travel plc.
Η έκθεση χαρακτηρίζεται σημαντική για την πόλη της Καβάλας, καθώς το σύνολο των συμμετεχόντων ενδιαφέρονται είτε να διευρύνουν, είτε να εντάξουν λιμάνια της χώρας στα τουριστικά τους πακέτα. Η παρουσία της πόλης μας στην εν λόγω έκθεση μπορεί να αποτελέσει την έναρξη μιας νέας στρατηγικής προσέκλυσης εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού κρουαζιέρας, αναδεικνύοντας όχι μόνο την ιστορία της Καβάλας αλλά και το παρόν και μέλλον της περιοχής.
Σημαντική είναι η αναφορά του αντιπροέδρου της εταιρείας Royal Carribean ότι η Καβάλα αποτελεί έναν δυνάμει προορισμό για την εταιρεία τους, με αρνητικό στοιχείο αυτό της χαμηλής έως και μηδενικής αναγνωρισιμότητας της πόλης ως τουριστικού προορισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, ξεκινάει μια οργανωμένη πολιτική προσέγγισης των ενδιαφερόμενων εταιρειών με σκοπό να αναδείξουμε την Καβάλα ως νέο προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια.
Η προσπάθεια αυτή αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων συναντήσεων ανταλλαγής θέσεων, ιδεών και απόψεων φορέων της πόλης μας, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Πηγή:www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker