ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα καθιερωμένα διήμερα ταξίδια

19 Νοεμβρίου, 2010

Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν μςε επιτυχία τα καθιερωμένα διήμερα εκπαιδευτικά ταξίδια, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο. Καβάλας.

Στις 23 και 24 του Οκτώβρη οι 10 εκπαιδευόμενοι από το τμήμα Κεραμωτής με τον εκπαιδευτή Στάθη Σοφίτση ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης. Αρμενίζοντας με ανατολικό άνεμο μέτριας έντασης, το ταξίδι λόγω κυματισμού ξεκίνησε με αρκετά κουραστική πλεύση. Όταν ο καιρός στη συνέχεια γύρισε πιο βόρεια και το ταξίδεμα έγινε ευχάριστο, το εκπαιδευτικό σκάφος ΥΨΙΠΥΛΗ κινούμενο με μεγάλες ταχύτητες έφθασε μετά από 6 ώρες στην Καμαριώτισα, δίνοντας μία τουριστική πνοή στο άδειο πλέον από επισκέπτες νησί. Το βράδυ το πλήρωμα επισκέφτηκε την πανέμορφη Χώρα της Σαμοθράκης, από τα ομορφότερα νησιωτικά χωριά της πατρίδας μας. Η επιστροφή την επόμενη μέρα, με ένα εξάρι αέρα στην πρύμη του σκάφους, ήταν πολύ πιο γρήγορη και ξεκούραστη.

Τόσο στις 30 όσο και στις 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία δύο εκπαιδευτικά ταξίδια των Τμημάτων της Καβάλας. 9 εκπαιδευόμενοι από το τμήμα της Κυριακής έκαναν τον περίπλου της Θάσου με το σκάφος ΥΨΙΠΥΛΗ και τον ίδιο εκπαιδευτή, με ενδιάμεσους σταθμούς τον Λιμένα και την Αλυκή και διανυκτέρευση στα Λιμενάρια, στη νότια πλευρά του νησιού. Το βραδινό γεύμα της αποστολής έγινε σε γραφικό ταβερνάκι στις Μαριές, ενώ την άλλη μέρα έγιναν ασκήσεις πρόσδεσης και επιστροφή στην Καβάλα μετά μια σύντομη στάση στο νέο λιμάνι της Σκάλας Καλλιράχης.

Να σημειωθεί το γεγονός όι το ίδιο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι του Σαββατιάτικου τμήματος Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο. Καβάλας. με το σκάφος ΔΑΝΑΗ και εκπαιδευτή το Θόδωρο Γιαννακούδη. Η άπνοια που επικράτησε στα πρώτα μίλα της  διαδρομής από Θάσο για Σαμοθράκη, με κοινή απόφαση εκπαιδευτή και μαθητών οδήγησε σε αλλαγή της διαδρομής σε γύρο της Θάσου, αντί για τη Σαμοθράκη όπως ήταν προγραμματισμένο. Μια απόφαση που απέτρεψε ένα εξάωρο ταξίδι με τη μηχανή. Προτιμώντας τον περίπλου της Θάσου, γνώρισαν σημεία στην ακτογραμμή του νησιού, που μπορούν να επισκεφθούν με σιγουριά και να διανυκτερεύσουν, σαν κυβερνήτες το επόμενο καλοκαίρι.

Στη διάρκεια της διαδρομής να τονιστεί το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις αναρρίχησης στο άλμπουρο του σκάφους, ασκήσεις ρεμιζαρίσματος στην Καλλιράχη της Θάσου, μεσημεριανό φαγητό στην Αλυκή και το διήμερο ταξίδι έκλεισε με τη νυκτερινή πορεία στον κόλπο της Καβάλας, ασκούμενοι στην αναγνώριση των φώτων πορείας και τη νυκτερινή ιστιοπλοΐα.

Οι νέοι επίδοξοι ιστιοπλόοι, που παρακολουθούν τη δίμηνη Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο. Καβάλας.
προέρχονται από την Καβάλα, τη Δράμα, την Χρυσούπολη, την Ξάνθη αλλά και την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.
Το 4ο και τελευταίο εκπαιδευτικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 13 -14 Νοεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα της Σχολής Φθινοπώρου ολοκληρώθηκε με τις γραπτές εξετάσεις, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη στις 20.00 στο Μικρό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker