Τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου υποδέχεται η Καβάλα

10 Μαΐου, 2012

Η πόλη της Καβάλας υποδέχεται τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου την Κυριακή 13 Μάιου 2012 στις 18.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Κήπο. Μετά από απόφαση της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας η οποία εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην προγραμματισμένη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας η Καβάλα επιλέχθηκε και για τη διανυκτέρευση της Ολυμπιακής Φλόγας πριν αυτή συνεχίσει το μακρύ ταξίδι της. Συνολικά έντεκα λαμπαδηδρόμοι (επτά την Κυριακή και τέσσερις τη Δευτέρα κατά την αναχώρηση της φλόγας) θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι λαμπαδηδρόμοι που επιλέχθηκαν, είναι αθλητές και αθλήτριες της Καβάλας, εν ενεργεία και βετεράνοι, που ο καθένας διακρίθηκε στο αγώνισμά του και προέβαλε την πόλη μέσα από τις επιδόσεις του. Οι συμμετέχοντες λαμπαδηδρόμοι είναι οι ακόλουθοι:

1. Θανάσης Κωνσταντινίδης – Πανελληνιονίκης στα 400 m. μετ’ εμποδίων Παίδων.
2. Κωνσταντίνα Κατσίτη – 1η Θέση στη βόρεια Ελλάδα σε ιππικούς αγώνες δεξιοτεχνίας.
3. Αλεξάνδρα Δήμογλου – Αργυρή Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο στα 400 m.
4. Μανώλης Αποστολίδης – ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ.
5. Αχιλλέας Τριανταφυλλίδης – 3η θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics
6. Δημοσθένης Ευαγγελίδης – 2η θέση στο Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης.
7. Άννα Δάφτσου – Βαλκανιονίκης Βετεράνων στα 100, 200 και 400 m.
8. Ανθή Καραγιάννη – τέσσερεις φορές ασημένια Παραολυμπιονίκης
9. Δήμητρα Αργυρίου – 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Γυναικών πεταλούδα
10. Σωκράτης Γκέλιος – Συμμετοχή στην τελικά φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Παίδων
11. Νίκος Πενταζίδης – Πρωταθλητής με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο Α’ τοπικό Πρωτάθλημα.

Η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει την Κυριακή και η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από την οδό 7ης Μεραρχίας (συμβολή με την οδό Κομνηνών) απ’ όπου θα την παραλάβουν οι δρομείς. Δια μέσου των οδών 7ης Μεραρχίας, Ερυθρού Σταυρού, Μητροπολίτου Χρυσοστόμου, Κουντουριώτου, Ομονοίας, Ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στο Δημοτικό Κήπο. Τελευταία λαμπαδηδρόμος, που θ’ ανάψει το βωμό, θα είναι η Ανθή Καραγιάννη ενώ πρώτος λαμπαδηδρόμος που θα παραλάβει τη φλόγα από τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα είναι ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης.

Μετά το άναμμα του βωμού θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Θ’ ακολουθήσει η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας και του Ολυμπιακού Ύμνου.

Αμέσως μετά θα υπάρξει ένα καλλιτεχνικό χορευτικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχει η Δημοτική Σχολή Χορού, η Θασιακή Ένωση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λημνιών Καβάλας και ο Μουσικοχορευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει το πρωί της Δευτέρας στις 08.30 από το Δημοτικό Κήπο με πρώτη λαμπαδηδρόμο την Αλεξάνδρα Δήμογλου. Επόμενος προορισμός της Ολυμπιακής Φλόγας θα είναι η Κομοτηνή.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker