Την Πέμπτη στην «Παλιά Βιβλιοθήκη»

18 Ιανουαρίου, 2011

Ο καλλιτέχνης Σπύρος Λαμπρινόπουλος για μια ζωντανή εμφάνιση

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 στις 10 το βράδυ στο καφέ μπαρ «Παλιά Βιβλιοθήκη» θα εμφανιστεί ο καλλιτέχνης Σπύρος Λαμπρινόπουλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Τηλέφωνα κρατήσεων 2514003983-6045940051.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η αφορμή για την ετοιμασία του προγράμματος αυτού δόθηκε σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, στο οποίο συνειδητοποίησα την άρχουσα θέση που έχει η μουσική στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την ουσιαστική επαφή μαζί της. Σχεδόν σε κάθε καλό café της πόλης από το πρωί έως το βράδυ, την μουσική επένδυση έχουν αναλάβει διάφοροι μουσικοί, που παίζουν ¨ζωντανά¨ , άλλοτε solo και άλλοτε duo ή και trio, με ή κυρίως (και αυτή είναι η καθοριστική λεπτομέρεια ) χωρίς τραγουδιστή ή τραγουδίστρια. Το φαινόμενο αυτό είναι σε εμάς σχεδόν άγνωστο έως απόμακρο. Πέρα από αυτό ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η σχεδόν απόλυτη ησυχία που επικρατούσε , καθώς και η προσοχή αλλά και ο σεβασμός που έδειχναν οι κάθε ηλικίας θαμώνες των μαγαζιών στους καλλιτέχνες.

Όταν διασταύρωσα ότι τέτοιου είδους δρώμενα είναι αρκετά διαδομένα και αποδεκτά και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις , θεώρησα πως ίσως θα άξιζε τον κόπο να πραγματοποιήσω ένα παρόμοιο εγχείρημα και στην πόλη μας. Άλλωστε πρόκειται δυστυχώς για ένα τόσο παρεξηγημένο μουσικό όργανο… Τα μουσικά θέματα είναι με προσοχή επιλεγμένα από την παγκόσμια μουσική φιλολογία με σαφή αναφορά στον κινηματογράφο. Κοινός παρανομαστής τους : η απλότητα της μελωδικής γραμμής σε συνδιασμό με την ιδιαιτερότητα της πολυφωνικής υφής του ακορντεόν. Έτσι λοιπόν στις 20 Ιανουαρίου στο café-bar Παλιά Βιβλιοθήκη για μία ξεχωριστή βραδιά, έργα των Edith Piaf, Astor Piazzola, Yann Tiersen, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Ελένης Καραινδρου, Μάνου Χατζιδάκη και άλλων, συνδυάζονται περίτεχνα με στόχο να σας ταξιδέψουν μελωδικά στην ομορφιά του Παρισιού, την αίγλη της Ρώμης και την μοναδικότητα της Ελλάδας…

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker