Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης εντός κι εκτός του Σχολικού Συγκροτήματος του 1ου ΤΕΛ

27 Απριλίου, 2012

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα ανάπλασης τους κτιριακού συγκροτήματος του 1ου ΤΕΛ στο Περιγιάλι (διασταύρωση Μπέλου). Χθες μάλιστα το κτίριο επισκέφτηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θεόδωρος Μουριάδης και δήλωσε ευχαριστημένος από την πορεία των έργων. Το σχολικό αυτό συγκρότημα περιλαμβάνει ένα σύνολο από 10 ισόγειων, διώροφων και τριώροφων κτιρίων, συνολικής επιφάνειας 10.640 τετραγωνικών μέτρων. Όμως εδώ και χρόνια υπήρχαν σημαντικά προβλήματα που έπρεπε να επιδιορθωθούν.

Για τον λόγο αυτό ο δήμος Καβάλας ετοίμασε μια μελέτη ριζικής ανακαίνισης, προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ. Βρέθηκε χρηματοδότηση, το έργο δημοπρατήθηκε περίπου 1.200.000 ευρώ με την έκπτωση και αυτή στιγμή τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται να καθαιρεθούν τα επιχρίσματα, οι επιστρώσεις, οι πλακοστρώσεις και να αποξηλωθούν τα μεταλλικά κουφώματα. Να εντοπιστούν στον φέροντα οργανισμό των κτιρίων τα σημεία που απαιτούν ενισχυμένα κονιάματα, να αποκατασταθούν και να γίνουν τα νέα επιχρίσματα. Ακόμη να καθαριστούν οι οροφές των κτιρίων  προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη θερμομόνωση και υγρομόνωση, στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα.

   Θα πρέπει ακόμη να  διαχωριστεί η εγκατάσταση του συστήματος της θέρμανσης του συγκροτήματος στα επιμέρους κτίρια και να τοποθετηθούν νέα κουφώματα αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες με τις αντίστοιχες μαρμάρινες ποδιές και να κατασκευαστούν νέες ξύλινες πόρτες. Ακόμη προβλέπεται να γίνει αναδιαρρύθμιση των χώρων υγιεινής, ενσωματώνοντας στα ισόγεια κτίρια τουαλέτες για ΑΜΕΑ, να αντικαταστούν τα παλιά είδη υγιεινής, να επιστρωθούν οι χώροι με τα αντίστοιχα κεραμικά πλακίδια μεγάλης αντοχής και οι τοίχοι να επενδυθούν με κεραμικά πλακίδια.

   Το συνολικό έργο έχει ανατεθεί σε δυο εργολαβίες που συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς. Αυτή την στιγμή στα 3 από τα κτίρια οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζονται στα υπόλοιπα κτίρια. Αν όλα πάνε καλά, οι εργασίες θα τελειώσουν στο τέλος του καλοκαιριού και τον Σεπτέμβριο με το ξεκίνημα της μέσα σχολικής χρονιάς 2012-2013 όλα θα είναι έτοιμα και το έργο θα παραδοθεί.

Μάκης ΛΙΟΛΙΟΣ

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker