Συναυλία μουσικής δωματίου για βιολί και Πιάνο στην αίθουσα Γ.Α. Παπαϊωάννου

21 Ιανουαρίου, 2011

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας συνεχίζει τις δραστηριότητές του με μία Συναυλία Μουσικής Δωματίου για Βιολί & Πιάνο τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Ιανουαρίου 2011, ώρα 8 μμ στην αίθουσα «Γ. Α. Παπαϊωάννου». Θα απολαύσουμε την τελειόφοιτη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Ευγενία Φέιζο (βιολί) σε έργα των BACH, MOZART, PAGANINI, SAINT-SAËNS και TCHAIKOVSKY (το περίφημο Κοντσέρτο του). Συνοδεύει στο πιάνο ο Jean-Christophe Charron.

Η Ευγενία Φέιζο ξεκίνησε βιολί στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 7 χρονών, με καθηγητή τον Ελευθέριο Ζούλα. Το 2002 έγινε δεκτή στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε τις σπουδές της αρχικά στην τάξη της Έλσας Δαμονίτσα και στη συνέχεια (από το 2009) στην τάξη του Γιώργου Δεμερτζή. Το 2007 κέρδισε το 2ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εγχόρδων του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, ενώ έχει αποσπάσει δύο φορές το 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «ΦΙΛΩΝ» στο Ωδείο Αθηνών, στη Β΄ και Γ΄ κατηγορία (2007 και 2008 αντίστοιχα).

Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο του Mendelssohn στη Δράμα (Απρίλιος 2008) και στη Θεσσαλονίκη (Μάιος 2008). Έχει, επίσης, παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια με τον Δημήτρη Χανδράκη και τον Ulf Hoelsher. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες με την Ορχήστρα της Ανωτέρας Σχολής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ). Το 2009 συμμετείχε με την Ορχήστρα του ΚΩΘ σε δύο συναυλίες στο Βελιγράδι, σε συνεργασία με την Ορχήστρα του Μουσικού Γυμνασίου του Βελιγραδίου. Τέλος, είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Jean-Christophe Charron τελείωσε τις σπουδές του στο πιάνο, τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία με τον Alain Motard και την Marie-Paule Siruguet στο Κρατικό Ωδείο του Bordeaux (Γαλλία) και της Boulogne-Billancourt (Παρίσι), τα ανώτερα θεωρητικά και την ενορχήστρωση στο Κρατικό Ανώτατο Ωδείο του Παρισιού, και τη διεύθυνση ορχήστρας (μεταπτυχιακό δίπλωμα με διάκριση) στη Royal Academy of Music του Λονδίνου με τον Colin Metters. Έχει συμμετάσχει σε masterclasses διεύθυνσης ορχήστρας των Sir Colin Davis, Ilya Musin (Λονδίνο), Lothar Zagrosek (Academia Chigiana, Σιένα), Salvador Mas Conde (Wiener Meisterkurse, Βιέννη) και Jörg Bierhance (Freiburger Dirigentenakademie, Vidin).

Έχει εμφανιστεί ως μουσικός δωματίου στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Αγγλία, το Λουξεμβούργο, την Ελλάδα (μεταξύ άλλων στο Sani Classic Festival, Χαλκιδική και στα Δημήτρια, Θεσ/νίκη) και στην Ταϊβάν, και έχει συνοδέψει τα σεμινάρια του Gary Hoffman, της Christa Ludwig, των καθηγητών του Festival Pablo Casals (Prades, Γαλλία) κ.ά. Από το 2000 έως το 2005 δίδαξε μουσική δωματίου στο Κρατικό Ωδείο του Cergy (Παρίσι) και στο σεμινάριο “Rencontres Musicales d’Arcachon” (Γαλλία).

Από το 2006 συνεργάζεται με την Όπερα Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ως μαέστρος, μουσικός προετοιμασίας και βοηθός διευθυντή ορχήστρας. Το 2007 ήταν αρχιμουσικός στην παραγωγή της όπερας του Carl Orff Η Έξυπνη, σε παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης. Διευθύνει τη χορωδία και τις ορχήστρες του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει και πιάνο. Διδάσκει επίσης στο Ωδείο Ηδύμελον του Πολυγύρου και στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Johann Sebastian BACH Σονάτα αρ. 2 για σόλο βιολί
-Grave
-Fuga
Wolfgang Amadeus MOZART Κοντσέρτο αρ. 3
-Allegro (Cadenza: Sami Franco)
Nicolo PAGANINI Καπρίτσιο αρ. 9 για σόλο βιολί
Camille SAINT-SAËNS Havanaise έργο 83 για βιολί και πιάνο
– Διάλειμμα –
Piotr Ilyich TCHAIKOVSKY Kοντσέρτο έργο 35
-Allegro moderato
-Canzoneta: Andante
-Finale: Allegro vivacissimo

Την ΤΡΙΤΗ 25 Ιανουαρίου, ώρα 6 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου», το Ωδείο προσκαλεί τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του στην ετήσια Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Όπως έγινε και τις 2 προηγούμενες χρονιές με μεγάλη επιτυχία, έτσι και φέτος θα είμαστε εκεί για να γνωριστούμε και να γιορτάσουμε το Νέο Έτος με ευχάριστες εκπλήξεις και πολλά δώρα!

Η Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.
Μαρία Κοζανίδου
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.
Γεώργιος-Ιούλιος
Παπαδόπουλος

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker