Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου

25 Νοεμβρίου, 2009

Με τη συμμετοχή του κόσμου θα καταρτιστεί το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Καβάλας για το 2010 όπως τόνισε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα επισκεφθεί ο ίδιος όλες τις γειτονιές του Δήμου Καβάλας και το Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Καρβάλης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας σε μια προσπάθεια ν΄ ακούσει από κοντά όλα τα προβλήματα των πολιτών.

Ο κ. Σιμιτσής επισήμανε ότι μέσα από αυτές τις επισκέψεις θα δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να καταθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προτείνουν έργα που είναι απαραίτητα για τη γειτονιά τους. «Είναι σίγουρο πως ανάγκες υπάρχουν», τόνισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε «εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η ιεράρχηση των αναγκών γιατί τα χρήματα είναι συγκεκριμένα, δεν είναι απεριόριστα. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τα προβλήματα, να τα καταγράψουμε και να προτείνουμε λύσεις όπου αυτό είναι άμεσα εφικτό».

Σημείωσε ακόμα ότι ο προϋπολογισμός του 2010 θα αντικατασταθεί από το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του δήμου σε όλους του τομείς. Στο πρόγραμμα αυτό θα αναγράφονται και θα προϋπολογίζονται μόνο τα χρήματα των θεσμοθετημών πόρων (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ) και όχι τα χρήματα των έργων που θα εκτελεστούν μέσα από διάφορα προγράμματα.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος ανακοίνωσε ακόμα πως ο Δήμος προχωράει με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για να λάβει την κανονική Διαχειριστική Επάρκεια που απονέμει ο ΕΛΟΤ και η οποία θα αντικαταστήσει την προσωρινή Διαχειριστική Επάρκεια που είχε δώσει η Περιφέρεια ΑΜΘ με την οποία ο δήμος μπορεί να διεκδικήσει έργα μέσα από το ΕΣΠΑ.

Οι εξωτερικοί συνεργάτες του Δήμου Καβάλας, οι οικονομολόγοι Αντώνης Ανατωνακόπουλος και Δημήτρης Οικονομίδης, στην παρέμβασή τους υπογράμμισαν ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης της αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου, της αξιολόγησής τους και μέσα στη γενικότερη προσπάθεια αναδιοργάνωσής τους ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να λάβει ο Δήμος Καβάλας τη κανονική Διαχειριστική Επάρκεια.

Ο κ. Σιμιτσής σημείωσε με έμφαση πως ο Δήμος Καβάλας είναι ένας από τους λίγους που κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να είναι καθ΄ όλα έτοιμος να λάβει την οριστική έγκριση καταβάλλοντας προσπάθειες που στοχεύουν στην εσωτερική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών και στην καλύτερη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ερωτηθείς ο δήμαρχος για την εξέλιξη στο θέμα της ανάπλασης του παλιού υδραγωγείου και για τη διαβούλευση που ξεκίνησε με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που πρόκειται να απαλλοτριωθούν τόνισε πως το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι Καβαλιώτες βλέπουν πολύ θετικά την ανάπλαση της περιοχής σε μια προσπάθεια ανάδειξης του μνημείου και εξωραϊσμού της περιοχής. Εξέφρασε την εκτίμηση πως κανείς από τους ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να αδικηθεί από το δικαστήριο όσον αφορά τα στρέμματα που κατέχουν ή το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβουν. Τέλος, σημείωσε πως έχει πλέον ωριμάσει στην αντίληψη της τοπικής κοινωνία ότι εκείνη η περιοχή πρέπει να αναβαθμιστεί δεδομένου ότι τα τελευταία τριάντα χρόνια όλες οι διοικήσεις του δήμων είχαν ξεκινήσει ανάλογες προσπάθειες οπότε ήταν γνωστό στους ιδιοκτήτες των μικρών καταστημάτων πως κάποια στιγμή το έργο θα προχωρούσε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Στο ΚΑΠΗ του Αγ. Αθανασίου ώρα 17:00

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Στο ΚΑΠΗ στη Ν. Καρβάλη ώρα 17:00
(θα μπει λεωφορείο και από το Χαλκερό)

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Στο ΚΑΠΗ στα Ποταμούδια ώρα 17.00

ΤΡΙΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Στη Νεάπολη στο Δημοτικό Σχολείο ώρα 18:00

TETΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Στη Χωράφα στο Δημοτικό Σχολείο ώρα 19:00

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Στο ΚΑΠΗ του Βύρωνα ώρα 18:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Στο ΚΑΠΗ του Αγίου Λουκά ώρα 18:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Στην Παναγία στην Παλιά Μουσική ώρα 17:00

Πηγή : www.kavala.gov.gr

eXTReMe Tracker