ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ «Μνήμη Μ. Ασίας» Σε γιορταστικό κλίμα η επίσημη έναρξη της νέας χρονιάς δραστηριοτήτων του συλλόγου

29 Σεπτεμβρίου, 2010

Παρουσία μεγάλου αριθμού μελών και σε γιορταστικό κλίμα έγινε χθες Δευτέρα  η επίσημη έναρξη της νέας χρονιάς για το Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Καβάλας.

Μετά τον Αγιασμό ο πρόεδρος κ. Μανώλης Ζαχαρόπουλος παρουσίασε συνοπτικά τις δραστηριότητες του Συλλόγου στη διάρκεια του καλοκαιριού: Την 9ήμερη εκδρομή στον Πόντο, τη συμμετοχή στις «Βραδιές Παράδοσης και Πολιτισμού» στο πάρκο Φαλήρου, στις εκδηλώσεις του «Εργαστηριού Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής», στις τοπικές γιορτές των Δωματίων και του Πολύστυλου, στο λαϊκό πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας – Πεντακοσίων, στις εκδηλώσεις της Νέας Καβάλας του Πολυκάστρου, στην 9η Χορωδιακή Συνάντηση των «Περαμείων 2010» κ.ά.

Αναφέρθηκε επίσης στις διήμερες εκδηλώσεις για την «Ημέρα Μνήμης» της Μικρασιατικής Καταστροφής: Τη θεατρική παράσταση «Πρόσφυγες ήρθαμε στην Καβάλα», που συγκίνησε το κοινό της πόλης μας, το Μνημόσυνο για τα θύματα της Καταστροφής που τέλεσε ο Σύλλογός μας, τις προσφυγικές εικόνες του Μουσείου μας και των μελών και φίλων μας, που «λειτουργήθηκαν» μετά από 88 χρόνια, το «Τραπέζι της Αγάπης» της Ι. Μητρόπολης Φ-Ν-Θ, που πρόσφερε ο Σύλλογος για τους άπορους της πόλης, στη μνήμη των προγόνων μας, καθώς και τη συμμετοχή μας σε ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης των Μικρασιατών της Έδεσσας.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των τμημάτων Χορού και Χορωδίας (τα μαθήματα θα αρχίσουν το Σάββατο 2 Οκτωβρίου με τα παιδικά τμήματα), παρουσιάστηκε το νέο φύλλο της εφημερίδας «Μνήμη», που μόλις κυκλοφόρησε, και αναφέρθηκαν οι επικείμενες δραστηριότητες και τα προσεχή σχέδια του Συλλόγου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Την 4ήμερη εκδρομή στα Γανόχωρα, την Προποντίδα, τη χερσόνησο της Κυζίκου και την Προύσα (15-18 Οκτωβρίου). Την καθιερωμένη ετήσια «μικρασιάτικη βραδιά» με ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, προς τα τέλη Νοεμβρίου. Τη λειτουργία παιδικού τμήματος όπου τα παιδιά θα κατασκευάζουν φιγούρες του παραδοσιακού θεάτρου σκιών (Καραγκιόζη), με την καθοδήγηση μέλους του Συλλόγου. Τον εμπλουτισμό της ιματιοθήκης με νέες φορεσιές για τα χορευτικά τμήματα. Την κατασκευή ιστοσελίδας του Συλλόγου κλπ.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία πολλών νέων φίλων του Συλλόγου, αρκετοί από τους οποίους έγιναν ήδη μέλη. Η βραδιά έκλεισε με την προσφορά εδεσμάτων από τις γυναίκες του Συλλόγου και με συζήτηση μεταξύ των μελών.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker