Στόχος να ξεπεράσουν τις 100 φιάλες αίματος…

30 Σεπτεμβρίου, 2010

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και το Σάββατο 2 Οκτωβρίου ο αιμοδοτικός σύλλογος «Απόστολος Μαρδύρης». Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται από τις 08.00 ως τις 14.30 στους χώρους του Επιμελητηρίου Καβάλας. Στην προσπάθεια του αυτή ο σύλλογος βρήκε αρωγό το Τοπικό Συμβούλιο Νέων , προσδοκώντας να ξεπεράσουν φέτος τις 100 φιάλες αίματος μέσα από την κοινή αυτή δράση. Το μέλος του ΤΟΣΥΝ Αλέξης Προκοπίου δήλωσε ότι «Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή και όλοι μας πρέπει να σταθούμε σε κάθε προσπάθεια που προσφέρει ζωή».

Ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου κος Σίμος Μπέλλος, υπογράμμισε την σημαντικότητα της αιμοδοσίας, ιδιαίτερα για περιπτώσεις όπου   χρειάζεται άμεση ανταπόκριση από το νοσοκομείο το οποίο  πολλές φορές  αδυνατεί να ανταπεξέλθει λόγω της μη επάρκειας μονάδων αίματος. «Είναι κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά εκτός από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει όλοι να συμβάλλουν στην αιμοδοσία».

Όσοι θέλουν να δώσουν αίμα και παίρνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους αν έχουν εμβολιαστεί πρόσφατα ή αν  έχουν περάσει κάποιο αφροδίσιο νόσημα. Ο αιμοδότης θα πρέπει να είναι ξεκούραστος όταν πάει να δώσει αίμα και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ. Η διαδικασία αιμοληψίας είναι σύντομη και ανώδυνη.
Για την διευκόλυνση της αιμοδοσίας,  ο χώρος μπροστά από το Επιμελητήριο θα είναι διαθέσιμος για ολιγόλεπτη στάθμευση των οχημάτων των αιμοδοτών οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα επίσης να κάνουν και αιματολογικές- βιοχημικές εξετάσεις εντελώς δωρεάν που είναι μια προσφορά του Αιμοδοτικού Συλλόγου του Επιμελητηρίου «Απόστολος Μαρδύρης».

Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker