Στόχος η έναρξη της χρήσης των πλωτών προβλητών στο λιμάνι της Καβάλας από το επόμενο καλοκαίρι

17 Απριλίου, 2012

Την απόφαση της ένταξης, στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), του έργου κατασκευής των πλωτών προβλητών (μαρίνας) στο λιμάνι της Καβάλας, παρέδωσε, χθες το πρωί, στον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Αδάμ Κοσμίδη, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης.

Η παράδοση του εγγράφου της απόφασης έγινε, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαου Γρανά, στο γραφείο του προέδρου του Ο.Λ.Κ. Εν συνεχεία, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ. και ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις στους δημοσιογράφους: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη του έργου των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι της Καβάλας, στο Ε.Σ.Π.Α. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο οραματιστήκαμε, εδώ και πολύ καιρό, με τον Οργανισμό Λιμένα. Με το έργο αυτό και τα δύο έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, της επέκτασης και της θωράκισης του προσήνεμου μόλου, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και την τουριστική προοπτική του λιμανιού, προσδίδοντας μία προστιθέμενη αξία σ’ αυτό και στην πόλη. Ευελπιστούμε ότι η γραφειοκρατική διαδικασία θα τελειώσει γρήγορα, ώστε από το επόμενο καλοκαίρι οι πλωτές εξέδρες να χρησιμοποιούνται», είπε ο Αρχέλαος Γρανάς, ενώ ο Αδάμ Κοσμίδης δήλωσε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μία σημαντική μέρα για τον Ο.Λ.Κ., για το λιμάνι και για την πόλη. Ο κύριος περιφερειάρχης, μας έφερε ένα πασχαλιάτικο δώρο. Το δώρο αυτό, είναι η απόφαση της ένταξης του έργου των πλωτών προβλητών στο Ε.Σ.Π.Α. Θέλω να τον ευχαριστήσω και να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν, ώστε να ενταχθεί το σημαντικό αυτό έργο. Από την πλευρά μας, θα συμβάλλουμε στην υλοποίηση του έργου και στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του».

Ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία για την ανάδειξη του εργολάβου, ώστε να αρχίσει, το συντομότερο δυνατό, η κατασκευή του έργου.

Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Πηγή: www.e-kavala.eu

eXTReMe Tracker