Στις 3 Αυγούστου κληρώνει για το κύπελλο της Ε.Π.Σ.Κ.

29 Ιουλίου, 2010

Μέχρι τις 30 Ιουλίου έχουν δικαίωμα οι εκπρόσωποι των ερασιτεχνικών σωματείων του νομού Καβάλας προκειμένου να καταθέσουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους για τη φετινή διοργάνωση του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας. Αυτό έγινε γνωστό από το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής μέσα από παλαότερο δελτίο τύπου και στο οποίο τονίζεται παράλληλα ότι η κλήρωση για το κύπελλο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ενωσιακού γηπέδου.

Παράλληλα να αναφέρουμε ότι η κλήρωση των φετινών πρωταθλημάτων της Τοπικής μας Ένωσης θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 10 Αυγούστου, ενώ όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων στο πρωτάθλημα θα πρέπει υποχρεωτικά να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Αλλάζει η δομή
των πρωταθλημάτων
Μάλιστα να σημειώσουμε ότι σε παλαιότερο δελτίο τύπου το οποίο εκδόθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας έγινε γνωστό ότι από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο αναμένονται ριζικές και σοβαρές ανακατατάξεις στη δομή των πρωταθλημάτων της Τοπικής Ένωσης.
Το γεγονός αυτό μάλιστα θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό στα νέα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, αφού με την ολοκλήρωσή τους θα έρθουν τα πάνω κάτω κυρίως για την κατηγορία των μεγάλων του καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Και αυτό γιατί με το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου που διανύουμε η σημερινή Α1 κατηγορία της Τοπικής μας Ένωσης θα μετονομαστεί σε Σούπερ Λίγκα και στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν 10 ομάδες. Γενικότερα πάντως ανακατατάξεις αναμένονται και σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες της Τοπικής μας Ένωσης.

Οι αποφάσεις
της Ε.Π.Σ.Κ.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης και αυτές θα εφαρμοστούν από τη μεθεπόμενη ποδοσφαιρική περίοδο έχουν ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.ΚΑΒΑΛΑΣ από την ημέρα που εξελέγη 7-11-2009, μία διαδρομή περίπου πέντε (5) μηνών προσπάθησε να βρει ένα τρόπο που θα κάνει το τοπικό μας ποδόσφαιρο πιο θελκτικό, πιο θεαματικό, πιο δυναμικό, όπως άλλωστε του ταιριάζει, αφού είναι το άθλημα που αγγίζει τις πλατειές μάζες.
Έχοντας λοιπόν κατά νου ότι τα καλύτερα μέτρα είναι αυτά της πρόληψης και όχι καταστολής, αποφάσισε μέσα σε δύο ποδοσφαιρικές περιόδους να αλλάξουν ριζικά πολλά πράγματα στη δομή του τοπικού μας ποδοσφαίρου.
Με τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται στο μέλλον να αφήσουμε το άθλημα που όλοι υπηρετούμε να ξεφτίσει. Απεναντίας μάλιστα να κάνουμε τους πάντες, ποδοσφαιριστές-διαιτητές προπονητές-φιλάθλους να νοιώσουν και βιώσουν εποχές του παρελθόντος, ένα δηλαδή ρομαντικό, καθαρό ερασιτεχνισμό που αποτελεί στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες απαραίτητη κοινωνική ανάγκη και ιδιαίτερα για τους νέους.

Έχοντας όλα αυτά ως δεδομένα αποφασίσαμε.
α) Στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2010-2011 να παραμείνουν στη σημερινή Α1 κατηγορία η οποία την περίοδο 2011-2012 θα μετονομασθεί σε ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ δέκα (10) ομάδες.

β) Στη σημερινή Α2 κατηγορία που την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 θα μετονομασθεί σε Α κατηγορία να παραμείνουν είκοσι (20) ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα χωρισθούν σε οριζόντια διάταξη, σε δύο ομίλους, τον Α1 και Α2 των δέκα (10) ομάδων έκαστος.

γ) Στη σημερινή Β κατηγορία η οποία και την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 θα ονομάζεται Β κατηγορία θα παραμείνουν είκοσι (20). Οι ομάδες αυτές θα χωρισθούν σε δύο ομίλους Β1 και Β2 των δέκα (10) ομάδων έκαστος.

δ) Τη σημερινή Γ’ κατηγορία που και την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 θα ονομάζεται Γ’ κατηγορία θα συγκροτούν οι υπόλοιπες ομάδες που θα απομείνουν. Οι ομάδες αυτές θα χωρισθούν σε δύο ομίλους τον Γ1 και Γ2.

Το πρωτάθλημα της μεθεπόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012 θα διεξάγεται σε δύο φάσεις, την κανονική διάρκεια και την διάρκεια των αγώνων κατάταξης.

Το πρωτάθλημα αυτό θα παρέχει την ευκαιρία σε κάθε ομάδα να δίνει από 26-28 αγώνες πρωταθλήματος ετησίως. Ένας αριθμός αγώνων ικανοποιητικός που δεν θα αφήνει μεγάλο κενό από την λήξη της μία περιόδου μέχρι την έναρξη της επόμενης.
Το σπουδαιότερο όλων όμως θα είναι το γεγονός ότι θα δίνει κίνητρο σε όλες τις ομάδες να αγωνίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή για την κατάκτηση της νίκης και δεν θα τις επιτρέπει σε οποιαδήποτε χαλάρωση ή αδιαφορία.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker