Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2013 Εκδήλωση αφιερωμένη στις τοπικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής στις ευρωπαϊκές πόλεις

29 Νοεμβρίου, 2012

Τις καινοτόμες δράσεις του στον τομέα της πρόνοιας (κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο, συμβουλευτικό κέντρο κακοποιημένων γυναικών) κλήθηκε ο Δήμος Καβάλας από το Συμβούλιο της Ευρώπης να τις παρουσιάσει στο Στρασβούργο.

Τις καινοτόμες δράσεις του στον τομέα της πρόνοιας (κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο, συμβουλευτικό κέντρο κακοποιημένων γυναικών) κλήθηκε ο Δήμος Καβάλας από το Συμβούλιο της Ευρώπης να τις παρουσιάσει στο Στρασβούργο στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2013, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στις τοπικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής στις ευρωπαϊκές πόλεις. Η τιμητική αυτή πρόσκληση απευθύνθηκε στο Δήμο Καβάλας ως συνέπεια της ιδιαίτερα πετυχημένης παρουσίας της Καβαλιώτικης αντιπροσωπείας στην τελευταία συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής διαχείρισης και υλοποίησης του έργου με τίτλο «TOGETHER» που έλαβε χώρα στην πόλη Μulhouse της Γαλλίας. Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Καβάλας που απαρτιζόταν από την αντιδήμαρχο Θεοδώρα Βαβαλέσκου, την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας Ευαγγελία Ασλανίδου, την εκπρόσωπο του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός Φωτεινή Οικονομίδου, τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένειας Τηλέμαχο Βελισσαρίδη και την επιστημονική σύμβουλο Ιώ Χατζηωβαρύτη. Το πρόγραμμα TOGETHER: Developing Responsibility for Social Inclusion and Well Being of All, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάπτυξη της συνυπευθυνότητας όσον αφορά την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση της ζωής μη προνομιούχων και περιθωριοποιημένων πολιτών. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι ο Δήμος Mulhouse ενώ στο δίκτυο συμμετέχουν μέχρι τώρα δήμοι από την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Λετονία, καθώς και ο Δήμος Καβάλας. Στρατηγικός εταίρος είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στη συνάντηση της Mulhouse παρουσιάστηκαν λεπτομερώς οι πιλοτικές δράσεις και τα ολοκληρωμένα Στρατηγικά Σχέδια Δράσης για την Πρόνοια των εταίρων του έργου που ετοίμασαν. Στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τις Περιφέρειες της συνυπευθυνότητας ο Δήμος Καβάλας παρουσίασε την πιλοτική δράση «Κοινωνικό Φαρμακείο-Ιατρείο» και συμμετείχε σε εργαστήρια για τη διατήρηση δικτύων και την εύρεση πηγών χρηματοδότησης μαζί με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της ομάδας έργου (ΠΝΟΗ – ΚΕΘΕΑ). Το έργο ολοκληρώθηκε αλλά εξαιτίας της πολύ επιτυχημένης συμμετοχής του Δήμου Καβάλας σε αυτό ζητήθηκε από τους εταίρους να αναλάβει την διατήρηση του δικτύου της συνυπευθυνότητας, το οποίο σήμερα αριθμεί 200 πόλεις-μέλη. Αίτημα που ο Δήμος Καβάλας επεξεργάζεται.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker