Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του αεροπορικού σόου

23 Μαΐου, 2012

Τουλάχιστον 28 αεροπλάνα στο αεροπορικό σόου

Στην τελική ευθεία μπαίνει αυτό το διάστημα η προετοιμασία του αεροπορικού σόου, που θα γίνει σ΄ έναν περίπου μήνα στην Καβάλα, με πρωτοβουλία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ειδικότερα της αντιπεριφέρειας τουρισμού και πολιτισμού και του Δήμου Καβάλας.

Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, συνεργάτης του Κώστα Παπακοσμά, χειρίζεται αυτή την περίοδο, ένα γράφημα της παραλιακής ακτής, ένα γράφημα του λιμανιού και της όμορης περιοχής, του κέντρου της Καβάλας, όπου αναφέρονται όλα τα σημεία αιχμής του αεροπορικού σόου, χάρτης ο οποίος θα χρησιμεύσει στα σχετικά έντυπα, που θα μοιραστούν σε όσους έρθουν εκείνες τις ημέρες στην πόλη της Καβάλας, ώστε να γνωρίζουν που γίνεται κάθε εκδήλωση και που μπορούν να εξυπηρετηθούν, όπως για παράδειγμα να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους.

Μέχρι τώρα τα αεροπλάνα που θα συμμετάσχουν, παντός είδους, είναι 28. Ένδεκα από αυτά έρχονται από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των δύο ελικοπτέρων, της εταιρίας ρεντ μπουλ.

Μέσα στο λιμάνι της Καβάλας αναφέρει ο έως τώρα σχεδιασμός θα πετάξουν τηλεκατευθυνόμενα μικρά αεροπλάνα, ενώ η βασική δράση του αεροπορικού σόου, υπολογίζεται ότι θα γίνει – πάντα με τα έως τώρα δεδομένα – λίγο έξω από το κεντρικό λιμάνι, μετά το λιμενοβραχίονα.

Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης είπε τα εξής:

«Είμαστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, με την έννοια ότι στήνεται πλέον όλο το δυναμικό έχει κληθεί να συμμετάσχει και με μεγάλο εθελοντισμό και μεγάλη χαρά. Μιλάμε για όλο το δυναμικό της πόλης και πέραν αυτής. Δηλαδή ομίλους, συλλόγους, εταιρίες, οι οποίες προθυμοποιούνται να λάβουν μέρος σ΄ αυτή τη διοργάνωση.

Εδώ, μπροστά μας, βλέπετε τη μακέτα που μας έφτιαξε ο φίλος μας ο Παύλος ο τοπογράφος με σκοπό να βοηθήσει κι αυτός τη διοργάνωση, με το δικό του δυναμικό και τρόπο. Βλέπετε τα κύρια κτίρια των ξενοδοχείων της πόλης, τα πάρκινγκ, τα κτίρια στα οποία θα δράσουμε εμείς σαν ομάδα, οι καβαλιώτες φυσικά είναι συνδεδεμένοι με την πόλη τους, οι ξένοι δεν είναι και θέλουμε γρήγορα να τους βάλουμε σ΄ αυτό το παιχνίδι αν και είναι μία πολύ εύκολη πόλη, τόσο η Καβάλα, όσο και η περιοχή στην οποία θα αναπτυχθούν θεατές κι επισκέπτες, για να δούνε το αεροπορικό σόου.

Το θαλάσσιο χώρο θα δείτε μοντελοδρόμιο προσωρινό, ανάπτυξη ιστιοπλοϊκών, γιατί θα γίνουν κι αγώνες και παράλληλες δράσεις, τα πρωϊνά της Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, κι από το ναυτικό όμιλο Καβάλας, αλλά κι απ΄ ναυτοπροσκόπους. Μόλις το πρωί είχαμε συνάντηση με τον επικεφαλής έφορο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Θα γίνει – βλέπετε το πάρκο- έκθεση τοπική, αεροπορική. Με την έννοια αυτή θα υπάρχουν περίπτερα και παγόδες από μία καβαλιώτικη εταιρία, που υποστηρίζει το έργο, για να δείξουνε όλες οι αεροπορικές εταιρίες ή επιχειρηματίες και οι ένοπλες δυνάμεις, το δυναμικό τους.

Κυριαρχούν δύο σημαίες, όπου στο κτίριο του διοικητηρίου θα είναι το σύστημα διοικήσεως και ελέγχου της διοργάνωσης και το δημαρχείο περίπου στο κέντρο της εικόνας μας.

Με αυτό το χάρτη θέλουμε να μπορούνε γρήγορα οι θεατές να πάρουνε τις καλύτερες θέσεις, αν και νομίζουμε πως δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Πηγή: Ιστοσελίδα Πρωινή

eXTReMe Tracker