Στην τελική ευθεία για την αλφαβητοπαρέλαση με χάρτινους ήρωες

4 Φεβρουαρίου, 2011

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι διοργανωτές αλλά και οι μικροί καρναβαλιστές της αποκριάτικης μαθητικής παρέλασης (αλφαβητοπαρέλασης) που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σάββατο του μήνα, στις 26 Φεβρουαρίου. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι ζευγάρια κινουμένων σχεδίων. Έτσι οι στολές των παιδιών θα είναι εμπνευσμένες από τον Μίκι και την Μίνι, τον Αστερίξ και Οβελίξ, την Νταίζη και τον Ντόναλντ και άλλους.

Στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εικαστικών Art Attack και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας Φιλίππων. Εκτός από τους παραπάνω φορείς, την όλη προσπάθεια θα πλαισιώσουν, ο δήμος Καβάλας – Φιλίππων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το ΕΚΑΒ, η Τροχαία, η Δημοτική Αστυνομία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης εξήγησε ότι αυτές τις μέρες γίνονται οι τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των γονέων και των μαθητών, προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένες λεπτομέρειες. Επίσης, ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην αποκριάτικη παρέλαση για πρώτη φορά εξέφρασε ένα σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ μεγάλες είναι οι πιθανότητες να συμμετάσχουν χορευτικοί σύλλογοι που θα εμπλουτίσουν την εκδήλωση με μοντέρνους χορούς.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία το αποκριάτικο πάρτι για όλα τα μικρά και …μεγάλα παιδιά του δήμου, το οποίο μάλιστα φέτος ονομάζεται… Ντίσνεϊ Πάρτι. Τα παιδιά που θα δώσουν το παρών σε αυτή την εκδήλωση θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά στο βάψιμο της μασκότ της παρέλασης.

Ακόμα, φέτος εκτός από το πάρτι που θα προηγηθεί της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μια έκθεση με τις στολές, τα άρματα και τα διάφορα αξεσουάρ και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις παρελάσεις των προηγούμενων χρόνων. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Καπναποθήκης και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό αλλά και στα σχολεία.

Σημειώνουμε ότι παρά τις προτάσεις για διαφορετική διαδρομή της παρέλασης, τελικά θα μείνει η ίδια, δηλαδή από τα Ποταμούδια, μέσω της οδού Ομονοίας μέχρι την πλατεία Ελευθερίας.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker