Στην Καβάλα το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ λυκείων 2016

9 Μαρτίου, 2016

Μια ακόμα σημαντική αθλητική διοργάνωση αναμένεται να διοργανωθεί στην Καβάλα, καθώς αν και δεν έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση εντούτοις έχει οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή, από τις 6 ως και τις 8 Απριλίου, της τελικής φάσης του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ λυκείων, τόσο σε επίπεδο αγοριών όσο και σε επίπεδο κοριτσιών.

Το αίτημα για την ανάληψη της διοργάνωσης είχε κατατεθεί μετά από ενέργειες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και του δήμου Καβάλας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό της Καλαμίτσας (για τα αγόρια) και στο κλειστό των Ποταμουδίων (για τα κορίτσια).

Το σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης είναι αυτό του final 8, κάτι που σημαίνει ότι 8 ομάδες αγοριών και 8 ομάδες κοριτσιών από λύκεια της Ελλάδας και της Κύπρου (με συνολικά περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες) θα δώσουν το παρόν στην Καβάλα.

Επιπλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Kavala Portal, γίνονται προσπάθειες ώστε μέσα από τους επίσημους καλεσμένους να βρεθούν στο παρκέ 3 γενιές καλαθοσφαιριστών. Οι προσπάθειες αυτές μάλιστα ενδέχεται -αν και ακόμα δεν έχει επέλθει οριστική συμφωνία- να έχουν ως αποτέλεσμα να δώσουν το παρόν στην Καβάλα ονόματα όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ή ακόμα και…ο Νίκος Γκάλης!

Πηγή: www.kavala-portal.gr

eXTReMe Tracker