Στην Καβάλα η Φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών

29 Αυγούστου, 2011

Στην πόλη της Καβάλας έρχεται και φέτος η Φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών. Πρόκειται για την γνωστή λαμπαδηδρομία, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Η Φλόγα θα έρθει στην Καβάλα το απόγευμα της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου και η επίσημη υποδοχή θα γίνει στο Δάσος των Πεντακοσίων, κάτι που έγινε και πέρσι, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας-Πεντακοσίων.

Με την λαμπαδηδρομία ασχολούνται όλοι οι σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών της χώρας. Στην Καβάλα η Φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών θα φτάσει στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη υποδοχή θα γίνει στον Άγιο Σίλα. Η Φλόγα θα κάνει μία στάση στο Νοσοκομείο Καβάλας και στην συνέχεια θα περάσει στα χέρια των λαμπαδηδρόμων μέχρι να φτάσει στο Δάσος των Πεντακοσίων. Εκεί θα ανάβει στο βωμό με την συμμετοχή και του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Την Φλόγα-όσο αυτή θα βρίσκεται στην Καβάλα-θα πάρουν στα χέρια τους βετεράνοι αθλητές Στίβου του τοπικού Συλλόγου. Η Φλόγα θα έρθει στην Καβάλα από την Εγνατία οδό, με προηγούμενο σταθμό της την πόλη της Ξάνθης.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο ώστε η Φλόγα μετά την Καβάλα να περάσει στη Θάσο. Υπάρχουν συνεννοήσεις που είναι σε εξέλιξη με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Λιμένα αλλά το εγχείρημα φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποδοχή της Φλόγας παίζει ο τοπικός Σύλλογος Εθελοντών-Αιμοδοτών. Αυτός βρίσκεται σε συνεννόηση με τους άλλους συλλόγους της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το διήμερο 3 και 4 Σεπτέμβρη, στο Δάσος των Πεντακοσίων, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις του τοπικού Συλλόγου. Όπως πέρσι, την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων αυτές θα ενισχυθούν από την άφιξη της Φλόγας των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Πηγή:www.prwini.gr

 

eXTReMe Tracker