Σημαντική χορωδιακή συνάντηση στην Καβάλα – Το Σάββατο, με συμμετοχή της Collegium Musicum Βελιγραδίου

27 Απριλίου, 2011

Η 15η Διεθνής Χορωδιακή Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Καβάλα, με συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής νομού Καβάλας, της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και του δήμου Καβάλας.
Φέτος συμμετέχει μια από τις πιο γνωστές διεθνώς χορωδίες, η Μικτή του Collegium Musicum του Βελιγραδίου (φωτό), υπό τη διεύθυνση της πολυβραβευμένης μαέστρου Darinka Matics Marobics (τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Τεχνών Βελιγραδίου).
Εκτός από τη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής ν. Καβάλας, θα εμφανιστούν επίσης οι Χορωδίες «Βισάνθη» Νέας Ραιδεστού του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης και «Ορεστίς» του Άργους Ορεστικού (με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της).
Η Διεθνής Χορωδιακή Συνάντηση, που διοργανώνεται συνεχώς την τελευταία 15ετία στην Καβάλα, έχει εξελιχθεί σε πολιτιστικό θεσμό με πανελλήνια απήχηση και προβάλλει την περιοχή μας εντός και εκτός Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο Σάββατο (7/5) στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας (7.30μμ) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker