Σε εφαρμογή η νέα κυκλοφοριακή μελέτη για την παραλία

17 Ιανουαρίου, 2011

Από 01/02/2011 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της μελέτης που θα απαγορεύει το παρκάρισμα των αυτοκινήτων στις νησίδες που υπάρχουν στο πλακόστρωτο κομμάτι της Ερυθρού Σταυρού!

Από την 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η κυκλοφοριακή μελέτη για την παραλία της Καβάλας, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η μελέτη είχε ψηφιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Αυτό προέκυψε μετά την προχθεσινή συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΟΛΚ, παρουσία του αντιδημάρχου Καβάλας, Χριστόδουλου Μιχαλάκη, του Προέδρου του Οργανισμού, Αδάμ Κοσμίδη και της διοίκησης του Λιμενικού, που απαρτιζόταν από τον Διοικητή, Γιώργο Κασσανδρινό και τον υποδιοικητή, κ. Παπαβασιλείου, που είναι υπεύθυνος για θέματα τροχαίας του σώματος.

Ουσιαστικά η κυκλοφοριακή μελέτη προβλέπει όσα προκύπτουν από την τήρηση του Κ.Ο.Κ., πράγμα που σημαίνει ότι θα απαγορευτεί το παρκάρισμα των αυτοκινήτων εκατέρωθεν της νησίδας που υπάρχει στην οδό Ερυθρού Σταυρού (στο κομμάτι του πλακόστρωτου της παραλίας). Αντιθέτως το παρκάρισμα θα επιτρέπεται στις πλευρές των πεζοδρομίων και των δύο ρευμάτων της ίδιας οδού. Αρχικά η περιοχή θα αστυνομεύεται, αλλά αν διαπιστωθεί από το Λιμενικό ότι οι οδηγοί δε συμμορφώνονται, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν στη νησίδα οι γνωστοί πλαστικοί οριοδείκτες. Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, τόνισε ότι στόχος είναι με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πράγμα που θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την κίνηση των οχημάτων.

Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών θα τοποθετηθούν στις νησίδες ειδικές πινακίδες, ενώ το Λιμενικό θα μοιράσει στους πολίτες ενημερωτικό υλικό, πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker