Σήμερα η επίσημη έναρξη του 53ου Φεστιβάλ Φιλίππων – Καβάλας Ένα μεγάλο πάρτυ με τη συμμετοχή νεανικών μουσικών ροκ συγκροτημάτων σήμερα στο θεατράκι του Μωχάμετ Αλι

1 Ιουλίου, 2010

Σήμερα 1η Ιουλίου η έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλας 2010 στο Θεατράκι Μωχάμετ Αλη με ένα μεγάλο πάρτυ όπου θα συμμετέχουν νεανικά μουσικά ροκ σχήματα της Καβάλας

Μουσική επιμέλεια – dj Χρήστος Καφάς

The Dreamers / Οι ονειροπόλοι

Νίκος Μπακιρτζής

Δημήτρης Φραντζής κ.α.

Ο Νίκος Μπακιρτζής συστήνει τους Dreamers.

«Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2008 με πρωτοβουλία του Νίκου Μπακιρτζη και του Αλέξανδρου Κυριλλίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν το βασικό πυρήνα. Στη συνέχεια προστέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, ο Χρήστος Κώστα, η Τότα Ευλαβή και ο Δημήτρης Φραντζής.

Όλα τα μέλη του συγκροτήματος έχουν μουσικές σπουδές καθώς φοιτούν σε ωδεία ή παρακολουθούν ιδιαίτερα μαθήματα. Παίζουμε alternative rock.

«… Μερικά από τα αγαπημένα συγκροτήματα των μελών της μπάντας είναι τα εξής: The Clash,Thin Lizzy,Red Hot Chili Peppers,Muse,Oasis. Βέβαια ο καθένας έχει και τα προσωπικά του ακούσματα και προτιμήσεις. Παίζουμε τραγούδια άλλων καλλιτεχνών καθώς και δικές μας συνθέσεις.

«… Γνωρίζοντας πολλά παραδείγματα συγκροτημάτων, τα μέλη των οποίων προτίμησαν να ακολουθήσουν solo καριέρα. Μπορούμε να πούμε πως κατι τέτοιο μας αφήνει αδιάφορους,τουλάχιστον προς το παρόν, μιας και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον.

«… Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας προνομιούχους επειδή ζούμε μακριά από την Αθήνα, το αντίθετο μάλλον, γιατί σε μία μικρή πόλη όπως η Καβάλα έχουμε λιγοστά ακούσματα και ευκαιρίες.

«… Στην εμφάνισή μας στο φεστιβάλ θα ξεκινήσουμε με έναν αυτοσχεδιασμό.

Ο Γιώργος Χειμωνάς ήταν ένας διακεκριμένος ψυχίατρος και λογοτέχνης της Καβάλας. Χωρίς να έχουμε διαβάσει αρκετά νομίζουμε ότι τα κείμενά του είναι περισσότερο “γραπτά” χωρίς να μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει πεζογραφία…»
Suiland / Ξωτικά της Θάλασσας

Αιμίλιος Ψηφίλης

Δημήτρης Φραντζής

Γιάννης Μπράτσος

Γιάννης Γκίκας

Νίκος Παρασχίδης

Ο Αιμίλιος Ψηφίλης συστήνει τους Suiland.

«Το συγκρότημα μας suiland δημιουργήθηκε πέρυσι τα Χριστούγεννα με πρωτοβουλία τριών βασικών μελών. Το ονομα suiland σημαίνει «δρόμος του νερού» ή «χώρα του νερού», προέρχεται από το land =χώρα- γη  και το su= νερό . Το όνομα δεν είναι τυχαίο, έτσι λέγεται περίπου η περιοχή που μεγαλώσαμε  (σούγελο) και ξεκίνησε η πρώτη ιδέα του συγκροτήματος. Η περιοχή ονομάζεται έτσι γιατί παλιά είχε δεξαμενές και περνούσαν μεγάλοι αγωγοί νερού και έτσι το παραφράσαμε  και εμείς το suiland σε δρόμος του νερού  μιας που γεννηθήκαμε εκεί και άναψε η πρώτη σπίθα του συγκροτήματος…»

«… Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος έχουν μουσικές σπουδές, τα άλλα δυο είναι αυτοδίδακτα. Παίζουμε ελληνικό έντεχνο-ροκ. … Τα αγαπημένα μας γκρουπ που μας επηρέασαν σε αυτό το είδος είναι ΠΥΞ-ΛΑΞ & ΤΕΡΜΙΤΕΣ…»

«… Κάνουμε διασκευές κομματιών καλλιτεχνών, όπως Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βαγγέλη Γερμανού, Διονύση Τσακνή, Πλιάτσικα, Κατσιμίχα κ.α.  Όμως έχουμε και τις δικές μας συνθέσεις…»

«… Σίγουρα θα χωριστούμε λόγω των σπουδών σε διαφορετική πόλη και καθένας θα ακολουθήσει το δικό του δρόμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να συγκεντρωνόμαστε σε έκτακτες περιπτώσεις για καμιά συναυλία…»

«… Μπορώ να πω ότι μέχρι την ηλικία των 16-17 αισθανόμαστε προνομιούχοι που ζούμε μακριά από την τρέλα της μεγαλούπολης. Άλλα μετά από αυτή την ηλικία ο άνθρωπος θέλει να ξεφύγει να γνωρίσει καινούργια πράγματα και καινούργιες καταστάσεις, που τα προσφέρει μια μεγαλούπολη και είναι κρίμα να μείνει προσκολλημένος μια ζωή σε μια πόλη σαν τη Καβάλα, αργότερα όταν θα έχει χορτάσει το μάτι του είναι πολύ ωραίο να επιστρέψει…»

«… Ένα τραγούδι που μας σημαδεύει και θα ξεκινήσουμε πιθανόν το πρόγραμμα είναι το «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον»!!

«… Γνωρίζουμε ότι ο Γιώργος Χειμωνάς είναι ένας απ τους σημαντικότερους συγγραφείς. Γεννήθηκε στη Καβάλα και μεγάλωσε Θεσσαλονίκη. Εκεί σπούδασε ιατρική και μετά πήγε στο Παρίσι να ειδικευτεί στον τομέα της Ψυχιατρικής. Αργότερα γύρισε στην Αθήνα. Το σημαντικότερο έργο του είναι το «Μυθιστόρημα»!

Wormed Potatoes / Σκουλικιασμένες Πατάτες

Γιώργος Μπούμης

Ραφαήλ Ζιόρης

Σάββας Φιλιππίδης

Χριστίνα Γαβρά

Λάζαρος Βερτεούρης

Οι Wormed Potatoes συστήνονται.

«Το γκρουπ δημιουργήθηκε τα Χριστούγεννα του 2007. Συναντηθήκαμε, κάποιοι για πρώτη φορά, στις πρόβες για τις γιορτές του Λυκείουκαι αποφασίσαμε την ίδρυση του συγκροτήματος.

Κάποια από τα μέλη μας είναι αυτοδίδακτα, κάποια άλλα έχουν ακολουθήσει κλασικές μουσικές σπουδές. Παίζουμε εναλλακτική ροκ με αγγλόφωνο στίχο.

Σαν σύνολο δεν έχουμε κάποιο αγαπημένο μουσικό συγκρότημα, καθένας έχει τις δικές του ξεχωριστές μουσικές προτιμήσεις. Παίζουμε διασκευές ξένων καλλιτεχνών, αλλά συνθέτουμε και δικά μας τραγούδια.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, ευελπιστούμε, καθώς όλοι αγαπάμε αυτό που κάνουμε και προσπαθούμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Το πρόγραμμα μας στο Φεστιβάλ θα ξεκινήσουμε με το Take you Away, που αποτελεί δική μας σύνθεση.

Ποιος είναι ο Γιώργος Χειμωνάς; Γνωρίζουμε ότι είναι ένας Καβαλιώτης ποιητής του 20ού αιώνα…»

Μαθητές Λυκείου Καβάλας διαβάζουν κείμενα τους

για τον Γιώργο Χειμωνά

Μαρκέλλα Δεμερτζή

Ανδρέας Αγγελάκογλου

Είσοδος Ελεύθερη

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker