Ρεσιτάλ Πιάνου με τον γνωστό Καβαλιώτη πιανίστα Θοδ. Ιωσηφίδη

10 Ιανουαρίου, 2011

Την Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ στον ΟΣΚΑΡ), το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας διοργανώνει Ρεσιτάλ Πιάνου με τον γνωστό Καβαλιώτη πιανίστα Θοδωρή Ιωσηφίδη.

Ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει έργα των Erik SATIE, Franz SCHUBERT, Wolfgang Amadeus MOZART, Francis POULENC, καθώς και μεταξύ άλλων ένα από τα αριστουργήματα της κλασικής μουσικής, τις Εικόνες από μία Έκθεση του Ρώσου Modest MUSSORGSKY. Να σημειώσουμε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη .Ο Θοδωρής Ιωσηφίδης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με Πτυχίο Αρμονίας (Άριστα, τάξη Νίκου Σολομωνίδη 2003) και Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο, τάξη Γιαννούλας Παπάζογλου 2004). Συνέχισε τις σπουδές του κοντά στους Yonty Solomon† και Philip Fowke στο Trinity College of Music του Λονδίνου, αποφοιτώντας το 2009 με διάκριση (BMus in Piano Performance, First Class Honours).

Tο 2010 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του με διάκριση (MMus with distinction) στην τάξη του καθηγητή Jonathan Plowright στη Royal Scottish Academy of Music and Drama (RSAMD) της Γλασκώβης. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 εργάζεται εκεί ως συνοδός πιάνου, ενώ συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσική δωματίου (MΜusAcc). Τα τελευταία δύο χρόνια είναι υπότροφος της RSAMD.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά Φεστιβάλ, όπως το «Schumann Festival 2006» και το «Come Together», όπου ήταν ένας από τους 24 πιανίστες που πραγματοποίησαν την μαραθώνια πρεμιέρα του 8ωρου έργου του Rzewski “On the Road”. Το Νοέμβριο του 2009 εκπροσώπησε την RSAMD στον διαπανεπιστημιακό τελικό γύρο του Διαγωνισμού της Beethoven Society of Europe, που πραγματοποιήθηκε στο Bluthner Centre του Λονδίνου.

Συνεργάζεται με πολλούς συνθέτες (Hannah Varty, Nick Jones, Simone Spagnolo, ανάμεσα σε άλλους) ηχογραφώντας νέα έργα και δίνοντας πρώτες εκτελέσεις ως σολίστας και μέλος ορχηστρικών σχημάτων. Το piano duo που σχημάτισε με τον Πολωνό πιανίστα Maciej Granat διακρίθηκε στο Jock Holden Memorial Prize το Νοέμβριο του 2010.

Website: www.theodorosiosifidis.gr

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker