Πρωτοχρονιά στη Μουσθένη!

29 Δεκεμβρίου, 2009

Την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό» στη Μουσθένη του Δήμου Πιερέων Καβάλας, που θα μεταδοθεί την Πρωτοχρονιά και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010.
Τις ρίζες, τις μνήμες και το ζωντάνεμα των παραδόσεων στη Μουσθένη Καβάλας καταγράφει η εκπομπή “Κυριακή στο χωριό” ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Οι χαρούμενες φωνές των παιδιών που θα τραγουδήσουν τον ερχομό της καινούριας χρονιάς αλλά και οι παραδοσιακοί ρυθμοί των τοπικών χορών και τραγουδιών, θα μας κρατήσουν συντροφιά και θα μας ταξιδέψουν σε χρόνια ονειρικά.
Στους πρόποδες του Παγγαίου, σε μια αγκαλιά από γη και ουρανό, σ’ ένα διαχρονικό σκηνικό πλημμυρισμένο από ήχους της Πρωτοχρονιάς και χρώματα γιορτινά, η εκπομπή παρουσιάζει έθιμα της που διατηρούνται ακόμη και σήμερα αναλλοίωτα από το πέρασμα του χρόνου.
Πατροπαράδοτα έθιμα (προίκα γάμου, πλύσιμο ρούχων στο ποτάμι), κανταδόροι, ψαλτάδες, χορωδίες, παιδικές φωνές που λένε τα κάλαντα και “γλυκές” γεύσεις της Μουσθένης αποτελούν ένα κομμάτι της εκπομπής που γυρίστηκε σ΄ ένα καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό.
Η μετάδοση της εκπομπής θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου στις 2:30 το μεσημέρι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker