Προετοιμάζεται το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο

29 Μαρτίου, 2012

Προετοιμάζεται κάθε μέρα, πιο δυνατά, πιο δυναμικά, η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου – ιατρείου, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας, εθελοντών, του ιατρικού και του φαρμακευτικού συλλόγου. Χθες για το θέμα μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών Καβάλας, Σισύ Ρακιτζή, που είπε τα εξής: «Είμαστε στην τελική ευθεία για να λειτουργήσει το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο.

Περιμένουμε την τελική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρέπει να υπογράψει τον κανονισμό το δημοτικό συμβούλιο, να τον δεχτεί και ξεκινάμε κανονικά. Από τις πληροφορίες που έχω το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει τη ερχόμενη Δευτέρα, οπότε από την Τρίτη είμαστε έτοιμοι, αφού και γιατροί και φάρμακα υπάρχουνε και οι εθελοντές. Είμαστε έτοιμοι.

Παράκληση προς το κοινό της Καβάλας και τους συμπολίτες μας να φέρνουν ότι φάρμακα υπάρχουνε στα σπίτια τους υπόλοιπα, προκειμένου να στελεχώσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο το κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο. Εάν κάποιος θέλει να κάνει μία δωρεά σε χρήματα, προκειμένου ν΄ αγοραστούν φάρμακα τα οποία μας λείπουνε, επίσης είναι μία καλή προσπάθεια, που θα γίνει αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο του ΚΙΦ του λεγόμενου «Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο».

Οι εθελοντές υπάρχουνε, είναι πάρα πολλά άτομα. Θα μας δώσει ο Δήμος Καβάλας δύο άτομα από το πρόγραμμα Κατσέλη που έχει προκηρυχθεί, οπότε θα είναι στελεχωμένος τουλάχιστον για πέντε μήνες, με δύο άτομα, σε βάση 8ώρου και θα ξεκινήσει παράλληλα, πρωί – απόγευμα, εφόσον ξεκινήσει από Τρίτη – Τετάρτη η λειτουργία του».

-ΕΡ: Από πλευράς προσφοράς φαρμάκων, πως είναι μέχρι τώρα τα πράγματα;

ΑΠ: «Καλά. Οι συμπολίτες μας φέρνουνε φάρμακα. Μέσω του δήμου θα διανείμουμε και φυλλάδια, για φέρνουν τα υπόλοιπα των φαρμάκων στο ΚΙΦ Καβάλας. Πιστεύουμε γενικά πως θα πάει καλά η προσπάθειά μας».

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker