Προγραμμα «Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων (clusters) Επιχειρήσεων -Ένα Ελληνικό Προϊόν, Μία Αγορά: Ο Πλανήτης»

25 Αυγούστου, 2011

Προδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης «Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων (clusters) Επιχειρήσεων -Ένα Ελληνικό Προϊόν, Μία Αγορά: Ο Πλανήτης» (Η πρόσκληση θα ενεργοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2011) 

 

Περιοχή υλοποίησης

Ολόκληρη η Ελλάδα

Κατηγορία δικαιούχων

Εκπαιδευτικά – Ερευνητικά ιδρύματα

Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ)

Σε ποιους απευθύνεται

Προϋπάρχοντα δίκτυα επιχειρήσεων (μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις), ερευνητικών / ακαδημαϊκών φορέων, καθώς και άλλων υποστηρικτικών οργανισμών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, (φορείς μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, κ.λ.π.) που αποτελούν ή εμφανίζουν προοπτικές εξέλιξης σε καινοτομικές συστάδες. Το δίκτυο δεν απαιτείται κατά την υποβολή της πρότασης να έχει νομική οντότητα. Παρόλα αυτά, τα μέλη του Δικτύου θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη λειτουργικών διασυνδέσεων ή / και συνεργασιών μεταξύ τους, πριν από την δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης.

Τα δίκτυα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις από τις οποίες τουλάχιστον 8 να είναι ΜμΕ και κατ΄ ελάχιστον  1 ερευνητικό/ ακαδημαϊκό φορέα της ημεδαπής.

Όροι και προϋποθέσεις

Η δράση είναι ανοικτή σε όλους τους τομείς και κλάδους της οικονομίας στους οποίους διαφαίνεται …  

Η δράση είναι ανοικτή σε όλους τους τομείς και κλάδους της οικονομίας στους οποίους διαφαίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, προκειμένου να εντοπισθούν πυρήνες ικανοί να εξελιχθούν σε καινοτομικές συστάδες επιχειρήσεων. Θα δοθεί έμφαση στις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας, οι οποίες, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, είναι:
1. Yλικά και Xημικά
2. Αγροβιοτεχνολογία και Tρόφιμα
3. Πληροφορική, Επικοινωνίες και Yπηρεσίες έντασης Γνώσης
4. Yγεία και Βιοϊατρική
5. Ενέργεια και Περιβάλλον

Απευθύνεται σε προϋπάρχοντα δίκτυα επιχειρήσεων (μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις), ερευνητικών / ακαδημαϊκών φορέων, καθώς και άλλων υποστηρικτικών οργανισμών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, (φορείς μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, κ.λ.π.) που αποτελούν ή εμφανίζουν προοπτικές εξέλιξης σε καινοτομικές συστάδες. Το δίκτυο δεν απαιτείται κατά την υποβολή της πρότασης να έχει νομική οντότητα. Παρόλα αυτά, τα μέλη του Δικτύου θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη λειτουργικών διασυνδέσεων ή / και συνεργασιών μεταξύ τους, πριν από την δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης. Θα προτιμηθούν Δίκτυα που έχουν ήδη διαμορφώσει – επιδιώξει και πετύχει (πριν την υποβολή της πρότασης) συγκεκριμένες στοχεύσεις, έχουν σημαντική πείρα στην υλοποίηση και διαχείριση ερευνητικών και τεχνολογικών προγραμμάτων και διαθέτουν υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, θα πρέπει να τεκμηριώνεται ο καινοτομικός χαρακτήρας της αναδυόμενης συστάδας επιχειρήσεων στον προτεινόμενο τομέα εξειδίκευσής τους.

Τα δίκτυα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις από τις οποίες τουλάχιστον 8 να είναι ΜμΕ και κατ΄ ελάχιστον  1 ερευνητικό/ ακαδημαϊκό φορέα της ημεδαπής.

Τα μέλη του δικτύου θα πρέπει να τελούν υπό τον συντονισμό και να εκπροσωπούνται από τον προτεινόμενο φορέα – αρωγό. Τονίζεται ότι ο φορέας αυτός υποχρεωτικά αποτελεί μέλος του υπάρχοντος δικτύου και έχει με αυτό λειτουργικές διασυνδέσεις ή συνεργασίες, πριν την δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης

Οι προτάσεις, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, σε ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην αγγλική γλώσσα. Στη συνέχεια, ένα αντίγραφο της πρότασης στην ελληνική γλώσσα θα υποβληθεί σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Η υποβολή των προτάσεων θα ξεκινήσει με την οριστική δημοσίευση της πρόσκλησης (εντός του Σεπτεμβρίου 2011), μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής των προτάσεων.

 

 

eXTReMe Tracker